Life

Cum arăta Amza Pellea în ziua nunții! Oana Pellea a publicat o fotografie rară

Amza Pellea, unul dintre marii actori din cinematografia română, s-a căsătorit acum 63 de ani cu Domnica, imaginea rară cu cei doi fiind făcută publică de Oana Pellea, fiica lor.
02.10.2021 | 16:39
Cum arata Amza Pellea in ziua nuntii Oana Pellea a publicat o fotografie rara
Amza Pellea a fost unul dintre cei mai mari acori ai Romaniei Sursa foto: captura Youtube
ADVERTISEMENT

Actorul Amza Pellea, parcă greu de recunoscut din fotografia postată pe conturile ei de socializare de Oana Pellea, o ținea în brațe, în ziua în care s-au căsătorit, pe Domnica, femeia de care se îndrăgostise la prima vedere.

Amza Pellea, povestea fabuloasă de amor cu Domnica

Acum 63 de ani, pe 28 septembrie 1958, Amza Pellea și Domnica Mihaela Policrat își jurau dragoste veșnică în fața lui Dumnezeu, cei doi fiind nedespărțiți în 25 de ani, până în momentul decesului marelui actor, în 1983.

ADVERTISEMENT

”Amza și Domnica și-au spus DA în fața Domnului în 28 Septembrie 1958. S-au iubit și se iubesc, atât pe pământ cât și în Cer, cât cerul și pământul… Iubirile vieții mele… Doamne, ține-i în Lumina ta!”, a notata pe conturile sale de socializare Oana Pellea, alături de o fotografie rară cu tatăl și cu mama sa.

Mai mult, Oana Pellea a povestit și cum s-au cunoscut Amza Pellea și Domnica, cea care avea să îi devină soție, și cum a convins-o tatăl ei că se potrivesc perfect pentru a întemeia o familie.

ADVERTISEMENT

Amza Pellea a cunoscut-o pe Domnica la ștrand

”Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Rautchi, cu Cozorici, la ștrand. Și a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese și campioană la gimnastică, la juniori. Făcea o gramadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicletă, dansa Rock’n Roll extraordinar! Și Amza când a văzut-o a zis `Mamă, ce frumusețe!`”, povestea, acum câțiva ani, pe contul său de Facebook, Oana Pellea.

Amza Pellea
Amza Pellea si Domnica, intr-o fotografie rara, facuta publica de Oana Pellea Sursa foto: Facebook Oana Pellea

Și, dezvăluia Oana Pellea, Amza, tatăl său, nu i-a băgat în seamă pe cei din jur care îi spuneau că nu are nicio șansă să o impresioneze pe Domnica, cea care avea să îi devină soție.

ADVERTISEMENT

”Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica? S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau că Amza nu învățase să înoate. Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicăi. Iar ea nu-l băga în seamă. Amza era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte. După ce a scăpat cu viață din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeași seară, în parcul mare din Craiova”, mai spunea Oana Pellea.

Amza Pellea și Domnica, întâlnire cu peripeții

Cu toate acestea, dezvăluia Oana Pellea, mama sa nu părea dispusă să meargă la întâlnire. Dar, cu 10 minute înainte de ora la care trebuia să se vadă cu Ama Pellea, a luat totuși decizia să plece de acasă, drumul ei ducând-o printr-un cimitir.

ADVERTISEMENT

”A sosit la locul stabilit și a așteptat. Trece o jumătate de oră, mai trece o oră, și încă una, iar Amza tot nu apare… Domnica era o puștoaică cuminte, nu întârziase niciodată acasă. Dar i-a fost frică să treacă din nou prin cimitir, să se întoarcă din nou la ai ei. Cum era genială și sportivă, a găsit soluția, s-a suit într-un copac, ca să fie la adăpost. La ora 23:30, pe alea parcului, foarte melancolic și singuratic, cine-mi venea cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu spera s-o mai găsească pe Domnica, așa că trecea artistic pe acolo, fluierând `Je suis seul ce soir…`. Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: «Pâs-Pâs!» Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac…”, povestește, cu umor, Oana Pellea.

Iar în momentul în care Amza Pellea o ajuta pe viitoarea soție să coboare din copac, actorul s-a apucat să îi recite din poeziile lui Ion Minulescu, iar cu acel gest a cucerit-o și a condus-o acasă după ce a sărutat-o.

”N-a fost deloc erou, pentru că în curte, i-a sărutat mâna, tot artistic, iar Domnica s-a emoționat îngrozitor, a uitat că are de trecut un prag și a căzut. S-a julit pe genunchi, și-a rupt rochia și a intrat în casă plină de sânge, toată ciufulită și disperată, plângând în hohote în fața familiei Policrat. Părinții au întrebat-o ce i s-a întâmplat. Iar ea, în hohote de plâns, atât a spus `M-am în-dră-gos-tiiit`. (…) Dar așa a fost toată viața lor. Au trăit una dintre cele mai frumoase povești de iubire”, mai povestea Oana Pellea care a precizat că tot la Craiova s-au logodit, iar apoi s-au căsătorit.

ADVERTISEMENT