News

Cum arată bugetul PMB pe 2019! Gabriela Firea vrea să acorde infrastructurii 370 de milioane de euro

03.04.2019 | 17:48
Cum arata bugetul PMB pe 2019 Gabriela Firea vrea sa acorde infrastructurii 370 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Proiectul de buget al Primăriei Capitalei pentru anul 2019 prevede peste 370 de milioane de euro pentru infrastructura, reabilitarea arterelor și modernizarea transportului în comun. Suma este împărțită astfel: 85 de milioane de euro pentru domeniul sănătății, 128 de milioane de euro pentru asistența socială, destinați atât proiectelor în derulare, cât și stimulentelor financiare pentru tineri și categoriile sociale vulnerabile și 38 milioane de euro pentru consolidări.

Bugetul PMB pe 2019

Cât despre sprijinul financiar pentru bisericile din București, este alocată o sumă de aproximativ 53 milioane de lei, dintre care două tranșe de câte 10 milioane de lei care se duc spre ”finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului”, după cum se arată în proiectul de buget.

ADVERTISEMENT

Referitor la infrastructură, Primăria Capitalei menționează că, prin proiectul de buget, p entru subvenția STB vor fi alocați, în primă fază, 170 de milioane de euro. „Pe lângă cele 400 de autobuze noi (contractate anul trecut) se vor mai achiziţiona, într-o primă etapă, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 30 de autobuze hibrid şi 100 de autobuze electrice. De asemenea, se vor moderniza staţiile de tramvai, troleibuz şi autobuz, prin achiziţionarea de mobilier urban şi se vor moderniza 10 km de linii de tramvai”, arată Primăria Municipiului București(PMB).

Cum arată bugetul PMB pe 2019! Gabriela Firea vrea să acorde infrastructurii 370 de milioane
Gabriela Firea vrea să acorde infrastructurii 370 de milioane

Lucrările vor continua în:

  • Penetrație Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești – Nodul Virtuții, a căror finalizare se anunță până la finalul anului 2019, ce are un buget de aproximativ 11 milioane de euro.
  • Supralărgire Fabrica de Glucoză, unde au fost finalizate lucrările de demolări, au fost începute lucrările de relocare a utilităților și s-au început lucrările la zidurile de sprijin, cu un buget de aproximativ 8,5 milioane de euro.
  • Străpungere Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu: lucrarea este terminată în proporție de 90%, iar bugetul alocat este de 3 milioane de euro.
  • Modernizare Piața Eroii Revoluției și Pasaj Pietonal, cu un buget de aproape 1 milion de euro.
  • Realibitarea sistemului rutier și liniilor de tramvai- B. Aerogării – Finalizarea buclei de întoarcere pentru linia de tramvai 5, cu un buget de aproape 1 milion de euro.
  • Demararea lucrărilor pentru finalizarea nodului intermodal de la Cora Pantelimon, cu un buget de aproximativ de 8 milioane de euro
ADVERTISEMENT