News

Cum arată buletinul de vot la Alegerile Europarlamentare 2019. FOTO

25.05.2019 | 12:25
Cum arata buletinul de vot la Alegerile Europarlamentare 2019 FOTO

Buletinul de vot la Alegerile Europarlamentare din 2019 cuprinde 8 pagini cu listele cu candidați ale partidelor, adică propunerile lor pentru cea mai bună reprezentare în Europa. Pe prima pagină a buletinului de vot sunt trecute partidele PSD, alianța USR+, Pro România și UDMR, formațiune care tocmai ce a rupt colaborarea parlamentară cu PSD-ALDE.

Cum arată buletinul de vot la Alegerile Europarlamentare 2019. Care sunt candidații-surpriză

Pentru cei care nu își găsesc preferații în primele pagini nu trebuie să dispere, căci buletinul de vot începe chiar cu un cuprins care prezintă paginile unde pot fi votați candidații independenți, dar și partidele politice. Așadar, cei care nu vor să confunde, de exemplu, PSD cu PSDI se pot afla foarte ușor sumarul.

La alegerile europarlamentare din acest an candidează PSD, Pro România, ALDE, UDMR, USR+, PNL, PMP, PSR, PSDI, PRODEMO, UNPR, PRU, BUN și candidații independenți George Simion, Peter Costea și Gregoriana-Carmen Tudoran. Vă prezentăm mai jos principalii candidați de la fiecare partid politic, pe lângă candidații independenți.

Prima pagină a buletinului de vot. Sursa foto: Digi24

Partidele de care nu au auzit mulți români: PSR, PRODEMO sau BUN

Pe lista PSD se numără Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Cristian Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea și Victor Negrescu, printre alții. Pe lista USR+ se numără Dacian Cioloș (liderul PLUS), Cristian Ghinea, Dragoș Pâslaru, Dragoș Tudorache, Clotilde Armand și Vlad Marius Botoș.

Candidații PSD, PRO ROMÂNIA, UDMR și USR+. Sursa foto: Digi24

Pe lista Pro România îi avem pe Victor Ponta, Corina Crețu, Mihai Tudose, Iurie Leancă, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu și Vasile Roman, printre alții. Din partea UDMR, principalii candidați sunt Iuliu Winkler, Lorant Gyorgy-Vincze, Csilla Hegedus, Irina Elisabeta Kovacs, Attila Cseke, fost ministru al Sănătății și Csaba Pataki.

Candidații PRODEMO, PNL, PMP și ALDE. Sursa foto: Digi24

Din partea PNL candidează Rareș Bogdan, Mircea Hava (primar al orașului Alba Iulia), Sigfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă și Cristian Bușoi, printre cei mai cunoscuți. Din partea ALDE îi avem pe Norica Nicolai, Daniel Constantin, Ovidiu Silaghi, Renate Weber, Andrei Gerea, Varujan Vosganian, Tudor Ionescu și Horia Toma printre alții.

Din partea formațiunii PRODEMO se remarcă Cătălin Ivan, Cornel Loghin, Ioana Făgădaru, Daniela Mihalcea și Dumitru Moisa. Apoi, din partea PMP se remarcă Traian Băsescu, Eugen Tomac, Ioana Constantin, Robert Turcescu, Petru Movilă și Teodora Desagă.

Candidații UNPR, PRU, PSR și PSDI. Sursa foto: Digi24

Și Partidul Socialist Român vrea în Parlamentul European. Acesta mizează în special pe Marin Badea, Violeta Mercea și Petrică Dima, primele trei poziții de pe listă. PSDI vrea să îi trimită pe Carmen Dăscălescu, Sergiu Plângău, Radu Stanciu, Cornel George Comșa, Vili Mihaela Constantin și Bogdan Ilie, printre cei mai cunoscuți.

Ultima pagină a buletinului de vot. Sursa foto: Digi24

Lista PRU, partid din care a făcut parte și Sebastian Ghiță, este deschisă de liderul acestuia, Bogdan Diaconu. Din partea UNPR se remarcă Ilie Năstase, Anghel Iordănescu, Luminița Adam, Mircea Manolache, Constantin Tomescu și Titu Bojin, printre alții. Lista Blocului Unității Naționale este deschisă de Alexandru Gabriel Vulpoiu.

Alegerile europarlamentare din acest an au loc pe 26 mai. Conform sondajelor de opinie create până acum, ne putem aștepta la o prezență la vot mult mai ridicată, în jurul a 40%. Partidele cele mai bine cotate la casele de pariuri sunt PSD și PNL, aceleași două partide care sunt și pe primele două locuri, alternând, ce-i drept, în sondajele de opinie.