Sport

Cum arată calculele din lupta la titlu, în Premier League, după West Ham – Manchester City 2-2! Liverpool poate trimite marţi trofeul pe “Etihad”

West Ham a fost la un pas să producă marea surpriză în meciul cu Manchester City şi să-i înmulţească speranţele la titlu lui Liverpool. Cum arată calculele la titlu pe finalul sezonului din Premier League.
15.05.2022 | 19:30
Cum arata calculele din lupta la titlu in Premier League dupa West Ham  Manchester City 22 Liverpool poate trimite marti trofeul pe Etihad
Manchester City poate câştiga titlul în Premier League înainte de ultima etapă a sezonului
ADVERTISEMENT

Manchester City a obţinut 1 punct pe terenul lui West Ham United, iar Liverpool mai are de doi bani speranţă că va câştiga titlul în Premier League. “Cormoranii” mai au două meciuri de jucat, însă elevii lui Jurgen Klopp sunt mai mult cu mintea la finala Ligii Campionilor, de pe 28 mai, cu Real Madrid.

Cum poate câştiga Manchester City titlul înainte de ultima etapă. Ce scenarii are la îndemână Liverpool

În prezent, Manchester City are un avans de 4 puncte faţă de Liverpool, însă “cormoranii” mai au două meciuri de jucat. Primul, cu Southampton, e marţi, de la ora 21:45, iar victoria este vitală în lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

Dacă Liverpool pierde în deplasarea de la Southampton, Manchester City va câştiga din nou titlul de campioană a Angliei. În aceste condiţii, meciul cu Aston Villa, de pe “Etihad”, din ultima etapă, va deveni unul de palmares pentru Pep Guardiola.

O remiză a lui Liverpool cu Southampton ar face ca diferenţa între “cormorani” şi Manchester City să se reducă la 3 puncte. Astfel, echipa lui Jurgen Klopp ar avea nevoie ca “cetăţenii” să piardă la scor cu Aston Villa, iar elevii lui s-o bată pe Wolverhampton pentru a câştiga titlul. La egalitate de puncte, primul criteriul de departajare este golaverajul, iar al doilea numărul de goluri marcate. În caz de egalitate perfectă, Manchester City şi Liverpool ar juca un meci de baraj cu titlul pe masă.

ADVERTISEMENT

Liverpool ar rămâne cu şanse reale la titlu doar cu o victorie la Southampton, scenariu în care distanţa faţă de Manchester City ar fi de 1 punct. În aceste condiţii, “cormoranii” trebuie s-o învingă pe Wolverhampton, iar campioana Angliei să ia cel mult 1 punct cu Aston Villa, scenariu în care Jurgen Klopp ar pune mâna pe trofeu.

Rămâne deschisă lupta pentru cupele europene

Chelsea a pierdut dramatic finala Cupei Angliei şi acum trebuie să se concentreze ca să-şi asigure locul 3. Londonezii au 70 de puncte, iar Arsenal s-ar putea apropia la 1 punct dacă o va învinge pe Newcastle, luni seară. Trupa lui Thomas Tuchel joacă abia joi meciul cu Leicester, iar o victorie i-ar aduce calificarea în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Dacă Chelsea îşi va asigura locul 3, lupta va rămâne deschisă pentru locul 4, unde Tottenham şi Arsenal vor duce duelul până în ultima etapă. Cu un succes la Newcastle, “tunarii” ar reveni pe poziţia a patra şi ar avea un avans de 1 punct faţă de marii rivali.

Un alt duel se duce pentru locul 6, ultimul de Europa League. Manchester United ocupă această poziţie şi are un avans de 2 puncte în faţa lui West Ham, care e pe 7, loc de Conference League. În ultima etapă, “diavolii” merg pe terenul lui Crystal Palace, în timp ce londonezii au deplasare la Brighton.

ADVERTISEMENT

Primele patru locuri din Premier League se califică în grupele Ligii Campionilor, în timp ce echipele de pe poziţiile 5 şi 6 merg în grupele Europa League. Formaţia de pe locul 7 va ajunge în play-off-ul Conference League.

ADVERTISEMENT