Life

Cum arată capela de la Windsor, locul unde va fi înmormântată Regina Elisabeta. Primele imagini

Regina Elisabeta a II-a este condusă în aceste momente pe ultimul drum. Unde își va dormi somnul de veci regretata Suverană.
19.09.2022 | 19:57
Cum arata capela de la Windsor locul unde va fi inmormantata Regina Elisabeta Primele imagini
Regina Elisabeta a II-a, condusă pe ultimul drum. Își va dormi somnul de veci la capela de la Windsor. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum arată capela de la Windsor, locul unde va fi înmormântată Majestatea Sa. Este vorba de un loc de odihnă cu o istorie impresionantă, unde de-a lungul anilor au fost conduși pe ultimul drum cei mai mari monarhi ai Angliei.

Regina Elisabeta a II-a, condusă pe ultimul drum. Își va dormi somnul de veci la capela de la Windsor

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată în capela de la Castelul Windor, una dintre reședințele oficiale ale Suveranei. Este construit la numai 16 kilometri vest de Londra, pe râul Tamisa, și a fost folosit ca refugiu de weekend de Majestatea Sa.

ADVERTISEMENT

Mai exact, regina își va dormi somnul de veci într-o capelă mică, aflată lângă capela principală St. George. Aceasta a fost numită chiar după regele George al VI-lea și a fost comandată de Suverană în anul 1962.

Regele George şi soţia sa, Regina Mamă, sunt înmormântaţi acolo, împreună cu fiica lor mai mică, Prinţesa Margareta. De asemenea, Prințul Philip și Edward al VII-lea au un loc de odihnă veșnică în respectiva capelă.

ADVERTISEMENT

Conform Sky News, sicriul Prințului Philip, care a încetat din viață în data de 9 aprilie 2021, se află în acest momente în cripta Royal Vaul și urmează să fie îngropat alături de Majestatea Sa.

Castelul Windsor, locul preferat al Reginei Elisabeta

Castelul Windsor, locul preferat al Reginei Elisabeta a II-a, a fost ridicat de William Cuceritorul după cucerirea normandă din 1066. Mai târziu, avea să fie reconstruit şi remodelat de-a lungul secolelor, în prezent fiind cel mai vechi şi cel mai mare castel ocupat din lume.

ADVERTISEMENT

Lucrările la Capela St. George au fost începute de regele Edward al IV-lea în 1475 și a fost nevoie de 50 de ani pentru a fi gata. Proiectul, care reprezintă capela oficială a Ordinului Jartierei, s-a finalizat în perioada regelui Henric al VIII-lea.

În acest loc este păstrată sabia lui Edward al III-lea. Aceasta a fost salvată dintre obiectele descoperite în capelă în timpul ocupației din Războiul Civil englez, în anii 1600, când capela a fost grav avariată.

ADVERTISEMENT