Life

Cum arată ”casa albastră” din România a Regelui Charles. Locuința are șapte camere duble și un decor ieșit din comun

Prințul Charles, viitorul rege al Marii Britanii, deține o proprietate impresionantă pe teritoriul țării noastre.
08.09.2022 | 23:34
Prințul Charles, proprietate impresionantă în Viscri. Cum arată casa viitorului rege al Marii Britanii. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum arată “casa albastră” din România a Regelui Charles, funcție pe care o va primi după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Majestatea Sa a încetat din viață la vârsta de 96 de ani, în după-amiaza zilei de 8 septembrie 2022.

Prințul Charles, proprietate impresionantă în Viscri. Cum arată casa viitorului rege al Marii Britanii

Prințul Charles, viitorul rege al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, deține o proprietate impresionantă pe teritoriul țării noastre. Locuința ”albastră” are șapte camere duble și un decor ieșit din comun.

ADVERTISEMENT

Fiul cel mare al regretatei Regine Elisabeta a II-a este îndrăgostit de România și de zonele pitorești, dovadă că și-a achiziționat o casă în Viscri, județul Brașov. Proprietatea are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie.

Prințul de Wales a venit de nenumărate ori în România, prima oară fiind în 1998. A rămas fermecat și s-a îndrăgostit de zonele rurale. „Casa albastră”, denumită așa după culoarea pereților exteriori, a fost cumpărată în anul 2006.

ADVERTISEMENT

La o simplă privire casa din Transilvania nu pare un loc demn de un viitor rege al Marii Britanii, dar se pare că membrul familiei regale nu a fost de aceeași părere și i-a observat imediat potențialul. Nu a stat pe gânduri și a făcut o investiție pe viață.

”Casa albastră”, refăcută conform cerințelor Regelui Charles

Casa din Viscri are spații foarte largi, care au fost refăcute după cumpărare conform cerințelor Regelui Charles. Până în anul 2021 a funcționat ca pensiune. În plus, proprietatea este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales.

ADVERTISEMENT

În 2022 administratorii casei au declarat că turiștii pot trece pragul spațiului, care găzduiește din luna iulie două expoziții: expoziția de artă și carte botanică Transylvania Florilegium și expoziția de fotografie „Zburând peste Transilvania. Biserici fortificate” a fotografului român Ionuț Macri.

Ce alte proprietăți mai are Regele Charles în România

Ultima vizită a Prințului în România și implicit la locuința din satul transilvănean a avut loc în urmă cu câteva luni. Moştenitorul coroanei britanice ajunge aproape în fiecare an în ţara noastră, unde se întâlnește cu președintele, Klaus Iohannis, sau cu Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este singurul imobil deținut de Prințul Charles pe teritoriul țării noastre, conform life.ro, pentru că mai are și o casă pe Valea Zălanului, judeţul Covasna. Și aceasta este deschisă curioșilor. Conacul Apafi, care datează din secolul al XV-lea, îi aparține, de asemenea.

ADVERTISEMENT