News

Cum arată casa de 1,5 milioane dolari a românului ales primar în SUA. Adrian Petrila locuiește în Florida pe malul unui golf

Adrian Petrila, românul ales primar în SUA, în localitatea St. Pete Beach din Florida, a emigrat cu familia la vârsta de 12 ani.
08.04.2023 | 09:21
Adrian Petrila a fost ales primar la St. Pete Beach, localitate în care deține o casă aflată într-un cartier select Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Adrian Petrila, zillow.com, redfin.com
ADVERTISEMENT

Adrian Petrila a fost ales primar al localității St. Pete Beach din statul american Florida pe 28 martie. În vârstă de 44 de ani, Petrila a obținut 1.880 de voturi din cele 3.417 exprimate, ceea ce înseamnă că a bifat 55% din sufragii. Cu această ocazie, Petrila a depus și jurământul în fața unei săli pline cu susținători, printre care se afla și soția sa, Irina.

Adrian Petrila a emigrat în SUA în 1991

Petrila a preluat mandatul de primar de la Alan Johnson, care a avut două mandate de edil al St. Pete Beach. „Cred că St. Pete Beach este unul dintre cele mai bune locuri de locuit din lume și împreună nu putem decât să îl facem și mai bun. Îi mulțumesc soției mele, pentru că a suportat trei luni dintr-un sezon electoral foarte greu”, a spus Petrila.

ADVERTISEMENT

Petrila a emigrat cu familia în 1991, pe vremea când avea 12 ani. Prima localitate în care s-a stabilit familia Petrila a fost Hollywood, în statul Florida. Petrila a fost student al Facultății de Psihologie din cadrul Universității din Florida de Sud. După ce a absolvit, Petrila s-a mutat în orașul Tampa, acolo unde, în 2013, a cunoscut-o pe Irina, cea care avea să-i devină soție în 2018.

Familia noului primar locuiește în St. Pete Beach, într-o casă cumpărată cu 600.000 de dolari în 2018, conform site-urilor americane specializate în tranzacții imobiliare, consultate de FANATIK. În prezent, valoarea casei este estimată la 1,5 milioane de dolari, deoarece piața imobiliară din SUA a crescut spectaculos în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Casa cu etaj, construită în 1974, se află într-un cartier rezidențial exclusivist, plasat într-un golf numit Boca Ciega Bay Aquatic Preserve, fiind dotată și cu un ponton. Proprietatea are o suprafață de 210 metri pătrați și este ridicată pe un teren de aproximativ 800 metri pătrați. Are patru dormitoare, trei băi, un living uriaș la parter și o bucătărie spațioasă.

Adrian Petrila a fondat o companie imobiliară

„Cu un plan de etaj spațios pe două niveluri și vederi remarcabile la apă, această casă are trei dormitoare și două băi la etajul superior, bucătărie, cameră de familie și cameră mare la nivelul principal și o suită cu un dormitor și o baie la parter. Pe lângă garajul mare pentru două mașini, veți fi surprins de depozitul de aproape 950 mp sub clădire, ideal pentru jocuri sezoniere sau un atelier”, este descrisă casa pe site-urile de imobiliare.

ADVERTISEMENT

“În exterior veți găsi o curte mare împrejmuită și o piscină privată, cu vedere la doc și apă”, se mai menționează despre casa familiei Petrila. Proaspătul primar a lucrat timp de aproape două decenii în domeniul imobiliar, fiind director executiv al companiilor Realty Direct Prosults și Realty Direct Naples și Realty Direct Tampa, între 2009 și 2015.

Conform CV-ului lui Adrian Petrila de pe site-ul linkedin.com, consultat de FANATIK, actualul primar a mai fost vicepreședinte la Carrington Real Estate Services (între 2015 și 2018) și  din 2018 este asociat la eXp Realty, o altă companie din domeniul imobiliar. În 2017, Adrian Petrila a fondat propria companie, Realty Autopilot.

ADVERTISEMENT

Orașul al cărui primar este Adrian Petrila e o destinație turistică

Realty Autopilot este un serviciu de marketing și generare de clienți potențiali pentru profesioniștii din domeniul imobiliar, fiind specializată în parteneriate cu companii naționale de brokeraj și ipotecare. „Adrian Petrila este pasionat să-i ajute pe agenții imobiliari să-și dezvolte propria lor afacere”, este descris Petrila.

St. Pete Beach este un oraș de coastă din comitatul Pinellas, Florida, cu aproximativ 8.900 locuitori. Cunoscută ca destinație turistică, St. Pete Beach a fost formată din orașele Pass-a-Grille, Belle Vista, St. Petersburg Beach și Pinellas. St. Pete Beach ocupă întregul spațiu al Long Key, o insulă barieră la marginea centrală de est a Golfului Mexic. Trei poduri duc în oraș, conectându-l cu Treasure Island, South Pasadena și zona Bayway Isles din Sankt Petersburg.

Adrian Petrila nu este singurul român care s-a remarcat în politica americană. Ben Toma, născut în 1979 la Cluj-Napoca, a fost numit în 2017 în Camera Reprezentanților a statului Arizona, după demisia unui parlamentar, iar în 2018 a fost ales în același for. El a devenit lider al majorității republicane din Cameră și are în plan să devină președinte al Camerei Reprezentanților. La fel ca Petrila, Toma este și el fondator al unei companii imobiliare.

ADVERTISEMENT