News

Cum arată casa memorială Nicolae Ceauşescu. Oamenii s-au luat la ceartă când au văzut imaginile

Cum arată acum casa memorială Nicolae Ceauşescu. Oamenii au avut păreri diverse după ce au văzut în ce stare se află locul unde a copilărit dictatorul.
24.09.2022 | 09:30
Cum arată casa memorială Nicolae Ceauşescu. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Casa memorială a lui Nicolae Ceaușescu a stârnit revolte printre oameni. Este un loc protejat, unde unii oameni vin în vizită, curioși fiind unde a trăit cel ce a schimbat cursul istoriei la noi în țară.

Cum arată casa memorială Nicolae Ceauşescu. Reacțiile oamenilor

Imaginile publicate pe rețelele de socializare au stârnit un adevărat subiect de discuție controversat printre oameni.

ADVERTISEMENT

Mulți au fost dezamăgiți de faptul că locuința unde a stat Nicolae Ceaușescu se află într-o stare foarte bună, în timp ce alte imobile ale unor personalități marcante din istorie au fost lăsate în paragină.

„În timp ce alte case memoriale sunt în paragină totală, case ale unor mari personalități cu adevărat ilustre, la Scornicești există asta”, a punctat cineva.

ADVERTISEMENT

„Casa memorială Brâncuși, Eminescu……au căzut”, a scris o persoană nemulțimută la postarea făcută pe Facebook.

„E singurul lucru care ne mai lipsea că nație!”, a mai scris cineva, care nu înțelea de ce este așa bine conservată casa memorială a lui Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Altă persoană chiar s-a arătat revoltată de faptul că există o casă memorială a dictatorului român.

“Casă memorială? Memorii ale faptelor pline de înțelepciune ale unui cizmar analfabet!”, a spus persoana respectivă.

ADVERTISEMENT

Păreri împărțite referitoare la casa lui Ceaușescu de la Scornicești

Unii au spus că starea casei memoriale se datorează celor care au grijă de ea, care nu fac parte din administrația locală, în timp ce alții sunt de părere că primarul din Scornicești trebuie lăudat pentru că locuința lui Nicolae Ceaușescu a fost bine întreținută.

De altfel, unele persoane au punctat și aspectul economic, pentru că vin turiști la casa lui Ceaușescu, lucru bun pentru comunitatea locală.

Faptul că locuința arată foarte bine este pus pe seama aleșilor locali, a afirmat cineva, care au fost mai gospodari decât alții în a avea grijă de această parte a istoriei țării.

„Cei care uită trecutul riscă să îl repete. Cât despre faptul că această casă memorială este mai bine întreținută decât altele, acest lucru se datorează aleșilor locali, cât de gospodari sunt aceștia și cât de mult țin ei la trecutul și prezentul urbei lor.

Spun prezent pentru că un astfel de loc poate constitui un punct de atracție turistic, aducător de venit pentru urbe”, a punctat o persoană.

ADVERTISEMENT