News

Cum arată cea mai de temut închisoare din lume. Deținuții care intră acolo nu mai ies niciodată

O închisoare deschisă în anul 2023 a băgat spaima în bandele de infractori din El Salvador. Deținuții care intră acolo nu mai ies niciodată.
13.06.2024 | 20:43
Cum arata cea mai de temut inchisoare din lume Detinutii care intra acolo nu mai ies niciodata
Cum arată cea mai de temut închisoare din lume. Sursa foto: Facebook --Presidencia de la República de El Salvador/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În luna ianuarie a anului trecut, autoritățile din El Salvador au deschis una dintre cele mai mari și mai de temut închisori din America Centrală.

Cum arată cea mai de temut închisoare din lume

Inițial ea a fost construită din cauza supra-agomerării închisorilor, însă treptat aceasta a devenit un centru de detenție mamut din care deținuținuții nu știu dacă vor mai ieși vreodată.

ADVERTISEMENT

Supranumit Centrul pentru izolarea teroriștilor(CECOT), complexul mamut din Tecoluca, se află la 74 de kilometri distanță de capitala San Salvador și poate găzdui aproximativ 40.000 de prizonieri.

Potrivit autorităților, în 2022, El Salvador avea cei mai mulți oameni încarcerați la suta de mii de locuitori din lume, peste 1000. Aceasta era urmată de Cuba, cu 794 de oameni la suta de mii de locuitori, Rwanda cu 621, Turkmenistan cu 576 și Samoa Americană cu 538.

ADVERTISEMENT

În numai câteva luni de la deschidere, CECOT a reușit să bage spaima în bandele de crimă organizată din El Salvador și rudele lor.

Mii de persoane spun că de luni bune nu mai știu nimic de rudele lor care au fost încarcerate la CECOT. Acestea spun că în primă fază și-au căutat membri familiei în închisorile de minimă siguranță și ulterior au aflat că au fost transferați la Centrul pentru izolare.

ADVERTISEMENT

În speranța că îi vor vedea pe cei dragi, rudele deținuților din CECOT îi caută prin imaginile sau clipurile video publicate de autorități sau îi caută cu privirea prin găurile din gard, scrie BBC.

Peste 2.000 de infractori au fost aduși în închisoarea de maximă siguranță

Autoritățile din El Salvador spun că CECOT are 256 de celule, iar fiecare poate găzdui până la 156 de deținuți care dorm pe paturi metalice suprapuse.

ADVERTISEMENT

În fiecare celulă nu există ventilatoare, aer condiționat sau ferestre, dar sunt două toalete complet expuse și două zone unde deținuții își pot spăla hainele.

Până în prezent, autoritățile nu au dezvăluit de ce spațiu dispune fiecare deținut, însă presa interanțională spune că un infractor care a ajuns în CECOT are un spațiu persoanal de 0,58 metri pătrați. Asta deși Crucea Roșie recomandă 3,4 metri pătrați pentru fiecare deținut.

Recent, autoritățile din El Salvador au postat o serie de imagini cu peste 2.000 de infractori care au fost aduși în închisoarea de maximă siguranță și au transmis că nu se așteaptă ca aceștia să fie eliberați vreodată.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Scapă de caniculă fără aer condiționat. Trucuri verificate
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși