Life

Cum arată cea mai sănătoasă farfurie de mâncare. Ce nu trebuie să lipsească niciodată din ea

Cum arată cea mai sănătoasă farfurie de mâncare și ce nu trebuie să lipsească niciodată din ea? Cu siguranță nu știai asta.
21.08.2024 | 13:08
Cum arata cea mai sanatoasa farfurie de mancare Ce nu trebuie sa lipseasca niciodata din ea
Cum arată cea mai sănătoasă farfurie de mâncare. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum arată cea mai sănătoasă farfurie de mâncare? Dacă vrei să adopți un stil de viață cât se poate de echilibrat, află că alimentația joacă un rol esențial. În acest mod vei avea o stare de bine și scapi de stările neplăcute precum cea de balonare.

Cum arată cea mai sănătoasă farfurie de mâncare

Toată lumea își dorește să arate impecabil și să se simtă bine. Dincolo de mișcare însă, organismul nostru are nevoie și de o alimentație variată. Totodată, trebuie să împletim necesarul de carbohidrați cu cel de proteine, dar și fibre.

ADVERTISEMENT

Cum arată cea mai sănătoasă farfurie de mâncare? În general, multe persoane nu țin cont de acest lucru. O mare parte dintre ele se mulțumesc cu niște mezeluri, sau poate niște produse de panificație.

Mai târziu poate apărea senzația de slăbiciune, dar și multe alte neplăceri. Tocmai din acest motiv, este bine să știm ce ne face bine, dar și ce combinații alimentare putem alege, astfel încât să nu avem probleme.

ADVERTISEMENT

Iată că cea mai sănătoasă farfurie de mâncare trebuie să aibă legume în ea. Mai exact, e nevoie ca jumătate din farfurie să fie plină de legume. E de preferat să optăm pentru cât mai multe culori, precum verde, adică frunze de salată, dar și ardei roșu sau dovleac.

Ele sunt bogate în fibre și ajută enorm în procesul de digestie. În cea de a doua parte a farfuriei putem opta pentru un orez brun, adică cereale integrale, dar și pentru proteine, adică un piept de pui, ori un piept de curcan, sau de ce nu, niște mușchi de vită.

ADVERTISEMENT

Ce să nu ai niciodată în farfurie

Ce nu trebuie să conțină cea mai sănătoasă farfurie de mâncare? Alimente prăjite. Specialiștii ne recomandă să evităm friteuza. Cea mai bună alegere este carnea făcută la grătar, la cuptor, ori fiartă sau făcută la aburi.

Iar același lucru este valabil și în cazul legumelor. Odată ce acestea sunt prăjite, suferă o transformare. Astfel, nu ne vom mai bucura de aceleași beneficii ca atunci când le consumăm fie fierte, fie proaspete. Pe lângă asta, putem lua în greutate din cauza grăsimilor adunate.

ADVERTISEMENT

Alimentele procesate trebuie să lipsească și ele din meniul nostru dacă vrem să adoptăm un stil de viață sănătos. Cârnații, dar și șunca ori salamul, sunt într-adevăr delicioase, dar nu și benefice pentru organism. Putem să le înlocuim însă ușor cu niște carne proaspătă, neprocesată.

ADVERTISEMENT