Fotbal international

Cum arată cel mai scump prim 11 din lume la ora actuală! Fără Messi, Ronaldo și Hazard!

14.06.2019 | 20:07
Cum arata cel mai scump prim 11 din lume la ora actuala Fara Messi Ronaldo si Hazard

Observatorul Fotbalului (CIES) a publicat recent cel mai valoros prim 11 din lume la ora actuală, iar surprizele sunt majore. Nu mai puțin de 11 jucători provin de la echipe din Premier League, campionatul care a dat ambele finaliste din acest sezon atât în Liga Campionilor, cât și în Europa League. 

Cum arată cel mai scump prim 11 din lume la ora actuală!

Lipsesc din această echipă jucători de calibru, precum Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, dar și Eden Hazard, noul jucător al lui Real Madrid. Liverpool, campioana Europei, are cinci jucători în acest prim 11 ales de CIES.

Alisson, cu o cotă de piață de 91,5 milioane de lire sterline, este în poartă. Ambii fundași laterali sunt de la Liverpool. Alexander-Arnold este evaluat acum la peste 115 milioane de lire sterline, în timp ce Robertson, fotbalist care în urmă cu șapte ani evolua în liga a 3-a din Scoația, a ajuns acum la 78,4 milioane de lire sterline.

Cel mai scump 11 din lume
Cel mai scump 11 din lume

Fundașii centrali sunt Van Dijk și Laporte, însă marile surprize vin la mijlocul terenului. Brazilianul Coutinho, cu un sezon modest în tricoul Barcelonei, este evaluat la aproximativ 115 milioane de lire. Paul Pogba a prins și el echipa celor mai scumpi jucători din lume, la fel ca Bernardo Silva, omul numărul 1 de la Manchester City în sezonul recent încheiat.

Atacanți sunt Salah, Sterling și Mbappe. Cotele lor de piață sunt incredibile, cu mult peste cele ale colegilor din celelalte compartimente. Spre exemplu, Salah este cotat la 195 de milioane de lire, în timp ce Kylian Mbappe este cel mai sump fotbalist din lume la ora actuală, cu 224 de milioane de lire sterline.

Cumulat, această echipă valorează 1,4 miliarde de lire (1,57 miliarde de euro). Messi este al patrulea cel mai scump fotbalist al planetei la ora actuală, cu 148 de milioane de lire, în timp ce Cristiano Ronaldo a căzut până pe locul 20, cu o cotă de piață de 105 milioane de lire. Hazard ocupă locul 19, cu 107 milioane de lire.