News

Cum arată cel mai scump televizor vândut în România de Black Friday. Valorează 150.000 de euro

Cel mai scump televizor din România a fost vândut de Black Friday pentru suma incredibilă de 150.000 de euro, un record pentru țara noastră.
17.11.2022 | 19:36
Cum arata cel mai scump televizor vandut in Romania de Black Friday Valoreaza 150000 de euro
Televizorul SAMSUNG de 150.000 de euro. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Potrivit agenției de marketing online Limitless Agency, de Black Friday a fost vândut un televizor misterios care a costat nu mai puțin de 148.731 euro.

Cel mai scump televizor vândut în România de Black Friday

Cu toate că nu au fost oferite detalii despre acesta, Libertatea a aflat care e modelul televizorului care a fost vândut pentru suma record menționată.

ADVERTISEMENT

Este vorba de modelul Samsung Micro LED, care se vinde pe site-urile de specialitate cu 730.000 de lei. Unul dintre cele mai avansate televizoare comercializate în acest moment pe Pământ, Samsung Micro LED are o diagonală de 277 centimetri și o rezoluție 4K, mai exact 3840×2160 pixeli.

Considerat un televizor inteligent, cu sistem de operare Tizen și aplicații precum Youtube, Netflix, Disney+ sau HBO Max, televizorul are și un browser de navigare pe internet.

ADVERTISEMENT

Dotat cu un sistem 6.2.2 audio cu șase difuzoare, două subwoofere și două difuzoare ambientale, televizorul redă sunetul în 3D. Conform sursei, televizorul funcționează cu Google Assistant, având 6 porturi HDMI pentru conectarea de console de jocuri sau alte sisteme.

Televizorul e dotat inclusiv cu porturi USB și Bluetooth 5.2 pentru conectarea de periferice, precum și conectarea la internet prin cablu sau WiFi6.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cei care cunosc mai bine domeniul s-ar putea întreba ce-l face atât de special încât să valoreze 150.000 de euro, mai mult decât un apartament cu două camere în Cluj-Napoca sau București?

Răspunsul e tehnologia Micro LED. Similară cu tehnologia OLED, unde fiecare pixel e auto-iluminat, în acest caz televizorul e foarte luminos și nu prezintă riscul ca pixelii să se degradeze.

ADVERTISEMENT

Doar Samsung produce televizoare Micro LED în acest moment, însă și LG testează astfel de tehnologie. Televizorul în sine cântărește 87 de kilograme, însă cu tot pachetul ajunge la 125 de kilograme.

ADVERTISEMENT