Life

Cum arată cel mai vechi hotel din lume. E deschis de peste 1300 de ani

Cum arată și unde se află cel mai vechi hotel din lume. Este deschis de mai bine de 1300 de ani și atrage și acum vizitatori.
30.09.2022 | 16:40
Cum arata cel mai vechi hotel din lume E deschis de peste 1300 de ani
Cum arată cel mai vechi hotel din lume, deschis de peste 1300 de ani. Sursa foto: Capturi YouTube/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel mai vechi hotel din lume este deschis de peste 1300 de ani și este o destinație de lux pentru cei care îl vizitează. Mai mult, tot de atunci este administrat de aceeași familie.

Cum arată cel mai vechi hotel din lume, deschis de peste 1300 de ani

Nishiyama Onsen Keiunkan din prefecura Yamanashi, Japonia, este recunoscut drept cel mai vechi hotel din lume.

ADVERTISEMENT

Fujiwara Mahito, fiul unui ajutor al Împăratului Tenji, este cel care a fondat hotelul în anul 705.

Afacerea a fost transmisă din generație în generație, iar în prezent este deținută de aceeași familie, încă din ziua deschiderii. De altfel, este a doua cea mai veche afacere de familie din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

În ziua de astăzi, hotelul este o destinație de lux pentru cei care vor să se relaxeze și să aibă parte de tratamente într-un cadru natural.

De-a lungul timpului, vizitatorii, artiștii și militarii au fost atrași de apele termale din zonă. Chiar și samuraii s-au numărat printre clienții acestui hotel.

ADVERTISEMENT

Hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în Munții Hayakama, în apropiere de orașul Kyoto. Clădirea are o arhitectură tradițională, fiind predominante lemnul și piatra.

Pentru a crea oaspeților săi condiții decente, hotelul s-a folosit de apele termale ale izvoarelor Hakuho, scrie desprelume.ro.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, hotelul a trecut prin mai multe etape de modernizate de-a lungul anilor. Hotelul s-a extins, astfel că acum este mult mai spațios decât era în perioada de început.

Interior cel mai vechi hotel din lume
Așa arată interiorul celui mai vechi hotel din lume. Sursa foto: Capturi YouTube/ Colaj Fanatik

De ce facilități dispune hotelul

Au avut loc mai multe procese de reamenajare și construcție, însă hotelul a păstrat același design simplist al spațiilor de cazare. În același timp, hotelul s-a adaptat vremurilor, așa că dispune și de facilități moderne.

Cei care se cazează la Nishiyama Onsen Keiunkan se pot bucura de internet și Wi-Fi, dar și de căzi cu apă termală naturală, instalate în fiecare dintre cele 37 de camere ale hotelului.

În plus, hotelul are și un restaurant, dar și o platformă tip observator.

Nishiyama Onsen Keiunkan a fost recunoscut oficial de Cartea Guiness a Recordurilor drept cel mai vechi hotel din lume.

ADVERTISEMENT
Tags: