Life

Cum arăta celebra Baba Vanga în tinerețe. Imagini rare cu prezicătoarea din Bulgaria

21.05.2020 | 13:34
Cum arata celebra Baba Vanga in tinerete Imagini rare cu prezicatoarea din Bulgaria
Baba Vanga a fascinat partea balcanică a Europei și continuă să intrige lumea și în zilele noastre. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Baba Vanga este și astăzi unul din cele mai misterioase personaje din Bulgaria, o femeie oarbă căreia îi sunt atribuite o serie de profeții care s-au împlinit de-a lungul timpului.

Baba Vanga a orbit la 11 ani

Despre Vanghelia Pandeva Dimitrova presa a scris pagini întregi și singurele imagini apărute cu ea au fost cele de dinainte de moarte.

ADVERTISEMENT

Vă prezentăm mai jos câteva fotografii de colecție cu prezicătoarea bulgăroaică, poze din tinerețea ei, înainte să devină atât de controversată pentru profețiile sale.

Vanga s-a născut pe 31 ianuarie 1911, iar la 11 ani a trecut printr-un eveniment care i-a marcat complet viața. În urma unei furtuni puternice de nisip, aceasta a orbit și se spune că de la acel episod a început să aibă vedenii.

ADVERTISEMENT

În anul 1925 Vanghelia a fost dusă în Serbia pentru controale amănunțite, iar medicii i-au spus că nu va trăi mult din cauza problemelor medicale care s-au acutizat, aceasta fiind diagnosticată cu pelurezie, scrie realitatea.net.

Cum a devenit atât de faimoasă bătrâna din Bulgaria

S-a tratat singură cu leacuri doar de ea știute și a trăit mai mult decât au crezut medicii, sfidând astfel orice diagnostic.

ADVERTISEMENT

În 1941 a devenit cu adevărat celebră pentru previziunile sale, atunci când a văzut intrarea Bulgariei în război. Vanga fusese căutată nu doar de oamenii simpli din Bulgaria, ci chiar de Regele Boriss al III-lea al fostului regat de la sud de Dunăre, fascinat de precizia viziunilor sale înfăptuite la literă.

Vanga avea capacitatea, conform credințelor populare, să prezică morții din război, așa că anunța familiile înainte să pregătească înmormântările.

ADVERTISEMENT

„Mai întâi, simţea o arsură în vârful limbii. Apoi, nu mai era ea. Cât vorbea cu sufletele celor decedaţi, nu se mai putea vorbi cu ea. Nu era uşor. În jurul omului care venea pentru a contacta o persoană decedată roiau multe suflete ale morţilor din familia acestuia. Baba Vanga spunea că se simte ca o poartă pentru spirite”, spunea nepoata Vangheliei.

„Când un spirit nu-i răspundea, nu insista, spunând că a urcat “mai sus” si nu trebuie rechemat”. În plus, a început să prevadă şi rezultatul unor bătălii. Faima ei era atât de mare, încât oamenii care veneau să-i ceară ajutorul stăteau cu zilele în jurul casei, până le venea rândul să intre. A trebuit să-şi ia o alta casă, în Rupite, pentru a primi vizitatorii”, mai relata Vanga Krassimira, nepoata prezicătoarei.

Există puține imagini cu celebra clarvăzătoare care s-a stins pe 11 august 1996, iar într-una dintre ele apare alături de fostul ei soț.

baba vanga
Baba Vanga, fotografii din tinerețe. Sursa foto: realitatea.net

 

 

ADVERTISEMENT