Fotbal international

Cum arată clasamentul FIFA după Cupa Mondială, Brazilia rămâne lider. Ce loc ocupă România și cine a înregistrat cele mai spectaculoase salturi

FIFA a publicat varianta actualizată a clasamentului mondial al echipelor naționale după Cupa Mondială din Qatar. Brazilia și-a păstrat fotoliul de lider.
22.12.2022 | 15:08
Cum arata clasamentul FIFA dupa Cupa Mondiala Brazilia ramane lider Ce loc ocupa Romania si cine a inregistrat cele mai spectaculoase salturi
Brazilia rămâne lider în clasamentul FIFA după Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

La 4 zile după încheierea Campionatului Mondial din Qatar, FIFA a anunțat clasamentul actualizat al echipelor naționale. Brazilia a rămas pe prima poziție, în timp ce Argentina, câștigătoarea Cupei Mondiale, a urcat pe locul 2. România a urcat o poziție în ierarhie, până pe locul 52.

Clasamentul FIFA după Campionatul Mondial din Qatar. Brazilia a rămas lider, iar Argentina a urcat pe locul 2

Argentina a câștigat al treilea trofeu mondial din istorie, odată cu triumful ediției din 2022, însă nu i-a fost suficient naționalei lui Lionel Scaloni pentru a urca pe locul 1 în ierarhia FIFA. Sud-americanii au urcat o poziție până pe locul secund.

ADVERTISEMENT

Lider a rămas Brazilia, care a fost eliminată în sferturile de finală ale competiției din Qatar. Favorită la câștigarea competiției la începutul turneului final, Brazilia a fost eliminată la loviturile de departajare de Croația.

Podiumul este completat de vicecampioana Cupei Mondiale 2022 și câștigătoarea ediției din urmă cu patru ani. Franța a urcat de pe locul 4 până pe locul 3 în ierarhia propusă de FIFA. Belgia, care a dezamăgit la Cupa Mondială 2022, a coborât două locuri până pe locul 4.

ADVERTISEMENT

Maroc și Australia au înregistrat cele mai spectaculoase salturi în clasamentul FIFA. Croația a intrat între primele 10

Maroc, revelația Campionatului Mondial 2022, a sărit spectaculos în clasamentul FIFA. Formația pregătită de Walid Regragui a urcat 11 locuri, până pe locul 11, grație semifinalei atinse în Qatar. Marocanii au pierdut finala mică în fața Croației, scor 1-2.

Un alt salt spectaculos a fost înregistrat de Australia, care a fost eliminată în optimile de finală de cea care avea să câștige trofeul Cupei Mondiale, Argentina. Australienii au urcat până pe locul 27, după ce au urcat 11 locuri.

ADVERTISEMENT

Performanța Croației a fost răsplătită în clasamentul FIFA. Medaliată cu bronz la Cupa Mondială din Qatar, formația lui Zlatko Dalic a pătruns între primele 10 cele mai bune naționale de fotbal din lume. Vicecampioana mondială din 2018 a urcat 5 poziții, până pe locul 7.

România a urcat o poziție în clasamentul FIFA după Cupa Mondială din Qatar

România a lipsit de la Cupa Mondială din Qatar, însă a urcat o poziție în clasamentul întocmit de FIFA. „Tricolorii” ocupă locul 52 după ce au urcat un loc în ierarhie.

ADVERTISEMENT

Pentru jucătorii lui Edi Iordănescu urmează campania de calificare la Campionatul European din 2024. România va debuta în deplasare cu Andorra pe 25 martie 2023, iar în primul meci de pe teren propriu, „tricolorii” vor primi vizita Belarusului pe 28 martie 2023.

ADVERTISEMENT