Simona Halep

Cum arată clasamentul WTA după eliminarea Simonei Halep în sferturile de la Roland Garros. Până unde coboară românca

06.06.2019 | 21:00
Cum arata clasamentul WTA dupa eliminarea Simonei Halep in sferturile de la Roland Garros Pana unde coboara romanca

Campioană en titre la Roland Garros, Simona Halep a fost eliminată în acest an în sferturile de finală de tânăra Amanda Anisimova și va pierde 1.570 de puncte în clasamentul WTA. Puștoaica de 17 ani s-a impus extrem de clar cu scorul de 6-2, 6-4.


UPDATE, 6 iunie, ora 21.00/ Simona Halep va înregistra o coborâre vertiginoasă în ierarhia mondială după această înfrângere. Românca a plecat la Roland Garros de pe poziția a treia și va ajunge de luni pe locul 8 WTA.


Calificarea în sferturile de finală asigură un total de 430 de puncte pentru Simona Halep, o “zestre” nu tocmai impresionantă, dacă ţinem cont că românca are de apărat nu mai puţin de 2.000 de puncte, după titlul pe care l-a cucerit în urmă cu un an.

Simona Halep rămâne cu minus 1570 de puncte în clasamentul live! Cum poate să rămână pe locul 3 WTA

În aceste condiţii, în clasamentul live, Simona Halep are mai puţin cu 1570 de puncte mai puţine decât la actualizarea premergătoare turneului de la Roland Garros. Astfel, românca are acum 3963 de puncte şi este pe locul 8 în această ierarhie live.

Simona Halep ar mai avea nevoie de doar patru puncte pentru a trece peste Elina Svitolina, care a fost eliminată în turul 3 la Roland Garros 2019 și va rămâne cu același număr de puncte ca și înaintea turneului, 3967. O eventuală calificare în semifinale ar însemna că Simona va trece peste Svitolina.

Pentru a trece de Kerber, locul 6 în clasamentul live, poate fi depășită de Simona doar în cazul unei calificări în finala competiției. Iar Kvitova și Bertens pot fi depășite de româncă doar prin câștigarea titlului la Roland Garros 2019. În fața Simonei este și Ashleigh Barty. Aceasta, calificată și ea în sferturi, are 817 puncte peste româncă.

Ceea ce înseamnă că dacă Barty pierde în sferturi, Simona ar avea nevoie de finală ca să o depășească în clasament. Dacă australianca pierde în semifinale, Halep are nevoie de titlu. Iar dacă Barty joacă finala, nu poate fi depășită de Halep. Iată cum arată clasamentul live:

  1. Naomi Osaka 6486
  2. Karolina Pliskova5685
  3. Kiki Bertens 5345
  4. Petra Kvitova 4925
  5. Ashleigh Barty 4780*
  6. Angelique Kerber 4675
  7. Elina Svitolina 3967
  8. Simona Halep 3963*
  9. Sloane Stephens 3682*
  10. Aryna Sabalenka 3565
    * jucătoare calificate în sferturile de finală la Roland Garros.

Stephens şi Keys stau la pândă, dar nu mai există pericolul ca Halep să fie scoasă din top 10!

Astfel, Simona Halep nu poate spera să urce mai sus de locul 3 în clasamentul WTA la finalul Roland Garros, pentru că nu poate aduna mai mult de 5533 de puncte. De remarcat, totuși, că Simona este amenințată de tot mai puține jucătoare din urma ei.

Nu mai există riscul de a fi scoasă din top 10 WTA, indiferent de rezultatele care se vor mai înregistra în turneu. Doar Sloane Stephens și Madison Keys mai păstrează șanse să treacă peste româncă. Ceea ce înseamnă că Simona nu poate termina turneul mai jos de locul 10 WTA. În plus, dacă merge în semifinale, românca nu mai poate fi depășită de Keys, indiferent de rezultatul unui posibil meci direct între cele două în semifinale. Stephens are nevoie să meargă minimum o rundă mai sus decât Simona pentru a o întrece.