Simona Halep

Cum arată clasamentul WTA după ce Simona Halep a obținut calificarea în turul 2 la Roland Garros 2019. Românca nu poate ajunge mai sus de locul 3

29.05.2019 | 16:48
Cum arata clasamentul WTA dupa ce Simona Halep a obtinut calificarea in turul 2 la Roland Garros 2019 Romanca nu poate ajunge mai sus de locul 3

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Roland Garros, după ce a învins-o pe Ajla Tomljanovic, scor 6-2, 3-6, 6-1, pe terenul Philippe Chatrier. A fost o victorie pentru care românca a avut emoții, în condițiile în care serviciul ei nu a mers bine în setul pierdut. Dar Simona a reușit să își păstreze calmul și a revenit la jocul eficient în decisiv, ajutată și de erorile adversarei sale. Simona Halep are mare nevoie să ajungă în fazele superioare la Roland Garros, în condițiile în care are de apărat nu mai puțin de 2.000 de puncte în clasamentul WTA, după ce în urmă cu un an reușea să obțină primul ei titlu de Grand Slam pe zgura pariziană.


UPDATE, 29 mai, 16:30 / Karolina Pliskova a învins-o în această după-amiază pe Kristina Kucova, scor 6-2, 6-2, şi nu mai poate fi depăşită de Simona Halep în clasament. În acest moment, românca poate fi cel mai sus în topul WTA pe poziţia a treia după Roland Garros.


Simona Halep urcă un loc în clasamentul live, pe 8!

Pentru calificarea în turul 2 la Roland Garros, Simona Halep primește 70 de puncte în clasamentul WTA. Astfel, începe cursa pentru rămânerea în top 5 WTA. Fără cele 2000 de puncte de anul trecut de la Paris, Simona Halep a pornit partida cu Tomljanovic de pe locul 9 într-un clasament WTA live.

Tocmai fusese depășită în această ierarhie live și de Aryna Sabalenka, după ce jucătoarea din Belarus a reușit să treacă de Dominica Cibulkova. 3533 de puncte avea Simona Halep în clasamentul live la startul turneului, după ce i-au fost scăzute cele 2.000 de anul trecut de la Paris. Sabalenka a ajuns la 3.565 după calificarea în turul 2.

Victoria cu Sabalenka și cele 70 de puncte adăugate au ajutat-o pe Halep să urce pe opt în ierarhia live, cu 3.603 puncte. Naomi Osaka rămâne pe primul loc și în clasamentul live, în condițiile în care are de apărat doar un tur 3 de anul trecut, iar nipona a obținut deja calificarea în manșa secundă. Karolina Pliskova este pe 2.

Kiki Bertens este pe poziția a treia, urmată de Kvitova și Kerber. Ultimele două au fost deja eliminate de la turneul de Grand Slam de la Paris. Barty și Svitolina, ambele aflate încă în concurs, sunt și ele în fața Simonei Halep în ierarhia WTA live. Iată cum arată top 10 live:

  1. Naomi Osaka 6426
  2. Karolina Pliskova 5625
  3. Kiki Bertens 5345
  4. Petra Kvitova 4925
  5. Angelique Kerber 4675
  6. Asleigh Barty 4475
  7. Elina Svitolina 3907
  8. Simona Halep 3603
  9. Aryna Sabalenka 3565
  10. Serena Williams 3351

Simona Halep nu va fi mai sus de 3 WTA după Roland Garros 2019, indiferent de rezultate

La acest clasament se adaugă punctele pe care cele 10 jucătoare le vor mai acumula pe parcursul acestei ediții a Roland Garros. Kvitova s-a retras, Kerber a fost eliminată, iar restul sunt calificate în turul 2. Astfel, jucătoarea din Cehia și cea din Germania au devenit ținte fixe pentru Halep. Românca știe ce are de făcut pentru a le întrece.

Kerber are cu 1072 de puncte mai mult decât Simona Halep în acest clasament live. Ceea ce înseamnă că, pentru a își asigura un loc peste Angie în clasamentul care va fi actualizat după finalizarea Roland Garros, pe 10 iunie, Simona Halep este obligată să joace minimum finala la Paris. Cu o prezență în ultimul act, Simona Halep ar ajunge la minimum 4833 de puncte, dacă pierde finala, și la 5533, dacă va câștiga turneul.

Astfel, mai tragem două concluzii din acest clasament. Simona are nevoie de trofeu la Paris pentru a fi sigur peste Petra Kvitova, deși cehoaica s-a retras înainte de start și, în plus, românca nu va putea ajunge mai sus de locul 3 WTA după Roland Garros, indiferent de rezultatele care se vor mai înregistra.