News
notix pixel id

Cum arată cotele la alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis, marele favorit să câștige

30.09.2019 | 15:47
Cum arată cotele la alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis, marele favorit să câștige
Cum arată cotele la alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis, principalul favorit *foto: hepta.ro

Alegerile prezidențiale din această toamnă se apropie cu pași repezi, după ce a fost aprobată lista candidaților iar BEC a prezentat deja felul în care arată buletinele de vot. Astfel, Klaus Iohannis este pe primul loc pe buletinul de vot, în timp ce Theodor Paleologu (PMP) este pe poziția a doua. Asta în timp ce numărul 13 îi va purta noroc sau ghinion lui Viorel Cataramă, candidatul care a avut nevoie de CCR pentru a fi validat la prezidențiale. Însă, buletinul de vot nu este singurul pe care Klaus Iohannis se află pe primul loc. Actualul președinte în funcție este favorit și la casele de pariuri, acolo unde tipsterii i-au dat o cotă destul de mică.

Ce cote au la pariuri candidații la alegerile prezidențiale

Astfel, actualul președinte are o cotă infimă, de numai 1.30. Deci în opinia tipsterilor candidatul PNL la alegerile prezidențiale va fi foarte greu de bătut în noiembrie. Pe locul doi avem o egalitate între candidatul PSD, actualul premier Viorica Dăncilă, și candidatul Alianței USR – Plus, Dan Barna. Atât Barna cât și Dăncilă au cota 3.50.

Actorul Mircea Diaconu nu pare să ofere încredere tipsterilor, chiar dacă are în spate două partide: ALDE și Pro România. Astfel, Diaconu are o cotă de 80.00. Pe locul cinci se află Thedor Paleologu, cu cota de 100.

Cum arată cotele la alegerile prezidențiale
Cum arată cotele la alegerile prezidențiale

Candidații al căror succes îți poate aduce o întreagă avere

Primul „jucător” la aceste alegeri considerat drept un outsider este președintele UDMR, Kelemen Hunor, cel care a depus cele peste 200.000 de semnături venind pe o trotinetă electrică. Cu toate acestea, tipsterii nu cred că Hunor are vreo șansă, chiar și pe o platformă ecologistă. Hunor are o cotă de 250.00, la fel ca fostul realizator tv, Alexandru Cumpănașu. Acesta s-a folosit de cazul Caracal pentru a-și face o imagine publică de luptător anti-sistem, chiar dacă a beneficiat din pline de banii din sinecuri, după cum arată chiar declarația sa de avere.

Ramona Ioana Bruynseels apare și ea în lista tipsterilor, cu cota 700. Asta în timp ce Cătălina Ivan și Viorel Cataramă au amândoi cotă de 1.000, fiind practic outsideri.

Primul tur al alegerilor prezidențiale este pe 10 noiembrie, în timp ce turul secund va avea loc pe 24 noiembrie. De reamintit faptul că românii din Diaspora vor avea trei zile la dispoziție pentru a vota. Asta după ce legea electorală a fost modificată în urma scandalului care a avut loc la alegerile din 26 mai.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri