News

Cum arată cursurile pentru elevii din Afganistan, după ce talibanii au preluat puterea. Perdele pentru a despărți fetele de băieți

Cum merg la ore elevii din Afganistan, sub conducerea talibanilor.
06.09.2021 | 23:57
Cum arata cursurile pentru elevii din Afganistan dupa ce talibanii au preluat puterea Perdele pentru a desparti fetele de baieti
ADVERTISEMENT

După ce talibanii au preluat puterea în Afganistan, totul s-a schimbat. Acest lucru este valabil inclusiv pentru cursurile elevilor, care s-au reîntors acum pe băncile școlii.

Cum arată cursurile pentru elevii din Afganistan, cu talibanii la putere

Și în ceea ce îi privește pe studenți situația este similară, doar că informațiile arată că universitățile au fost, în cea mai mare parte, pustii, după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan.

ADVERTISEMENT

Talibanii au impus noi măsuri, iar aceste au putut fi văzute la Universitatea privată Ibn-e Sina din Kabul. Acolo, tinerii erau separați unii de alții printr-o perdea.

Mai exact, clasa era împărțită în două, iar băieții erau situați pe o parte, în timp ce toate fetele erau așezate pe celalaltă, fără că aceștia să se poată vedea.

ADVERTISEMENT

Paznicii universităților, dar și profesorii declarau pentru AFP că nu este nimeni acolo și chiar se întrebau dacă studenții cu pricina mai sunt măcar în țară sau poate au fugit.

În schimb, cei care au rămas se tem de educația pe care o vor avea, având în vedere noile reguli impuse de talibani.

ADVERTISEMENT

Cum decurg orele pentru elevii care învață acum în Afganistan

Femeile afgane nu au voie să învețe în clase în care sunt și bărbați, iar ele trebuie să poarte o tunică neagră, să își acopere părul, dar și fața, singura parte descoperită fiind ochii acestora. Ele pot merge la universitățile private dacă au peste 15 ani.

„Afganii îşi vor putea continua studiile superioare în conformitate cu legea islamică în siguranţă, fără să existe un mix de femei şi bărbaţi”, a precizat ministrul interimar pentru Învăţământ Superior din guvernul taliban, Abdul Baqi Hazzani.

ADVERTISEMENT

Totodată, Abdul Baqi Hazzani spunea că dorește ca elevii și studenții afgani să beneficieze de un „program de învăţământ islamic şi rezonabil, în conformitate cu valorile noastre islamice, naţionale şi istorice şi, pe de altă parte, să poată rivaliza cu celelalte ţări”.

În același timp, profesoarele se plâng că nici ele, dar nici elevele sau studentele nu au fost consultate cu privire la începerea școlilor.

„Ministerul pentru Învăţământ Superior al talibanilor nu a consultat decât profesori şi elevi de sex masculin în legătură cu subiectul reluării cursurilor la universitate”, a scris pe Twitter o conferenţiară angajată la o universitate din Kabul.

ADVERTISEMENT