News

Cum arată CV-ul lui Alexandru Cumpănașu: Masterand fără să fi absolvit vreo facultate

25.09.2019 | 11:10
Cum arata CVul lui Alexandru Cumpanasu Masterand fara sa fi absolvit vreo facultate
Cum arată CV-ul lui Alexandru Cumpănașu *foto: antena 3

O nouă controversă a apărut în spațiul public cu privire la candidatul independent la alegerile prezidențiale, fostul realizator tv Alexandru Cumpănașu. Unchiul Alexandrei Măceșanu, care s-a folosit de drama de la Caracal pentru a căpăta notorietate și pentru a intra în cursa alegerilor prezidențiale pare să nu fi absolvit nicio facultate. Asta după ce CV-ul său a fost făcut public de către cei de la mainnews.ro care au arătat chiar că Alexandru Cumpănașu ar fi absolvit chiar și un master, dar el nu a terminat licența.

În CV-ul lui Alexandru Cumpănașu nu există diploma de licență

Astfel, sursa citată prezintă un CV destul de stufos al lui Alexandru Cumpănașu, din perioada în care era președinte și director executiv al Asociației pentru Implementarea Democrației (AID). Interesant este că la capitolul „Educație și formare”, Alexandru Cumpănașu are un master absolvit în Elveția și multe cursuri și diplome de participare. Nu a absolvit însă niciun ciclu de licență!

Astfel, între noiembrie 2016, când a început Universitatea AMBS din Elveția, cu un master în leadership și anul 2000, când a terminat Colegiul Național „Ioniță Asan” din Caracal, Alexandru Cumpănașu nu are trecut în CV nicio facultate, ci mai multe diplome de participare, cursuri de securitate internațională sau certificate.

Cum arată CV-ul lui Alexandru Cumpănașu
Cum arată CV-ul lui Alexandru Cumpănașu *foto: mainnews.ro

Alexandru Cumpănașu și-a depus semnăturile pentru a candida la alegerile prezidențiale

Pe 22 septembrie, Cumpănașu și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale, după ce a prezentat BEC peste 230.000 de semnături. Interesant este că Biroul Electoral l-a dat în judecată pe Alexandru Cumpănașu, alături de alți șapte candidați, pentru faptul că a prezentat semnături falsificate.

Chiar dacă se prezintă un candidat anti-sistem, Alexandru Cumpănașu a avut parte de numeroase contracte cu statul prin instituțiile pe care le-a condus. De exemplu, în anul 2009, Asociația pentru Implementarea Democrației a primit de la Ministerul de Interne suma de 3.788.008 lei. De asemenea, în 2018, asociația condusă de către Cumpănașu a primit 1.000.000 de lei finanțare pentru proiectul „Românismul-trecut, prezent și viitor”. A fost vorba despre 3 broșuri, care au avut 50 de pagini și care au fost realizate cu ajutorul wikipedia.