Life

Cum arăta Dan Negru în prima zi de școală. Prezentatorul de la Antena 1, imagine de colecție din copilărie

Cum arăta Dan Negru în prima zi de școală. Prezentatorul de la Antena 1 a postat o imagine de colecție din copilărie.
13.09.2021 | 13:55
Cum arata Dan Negru in prima zi de scoala Prezentatorul de la Antena 1 imagine de colectie din copilarie
ADVERTISEMENT

Dan Negru le-a dezvăluit urmăritorilor cum arăta în prima zi de școală. Prezentatorul de la Antena 1 a postat o imagine de colecție din copilărie, alături de un mesaj legat de situația actuală din România.

Astăzi, 13 septembrie, elevii s-au întors în bănci. Vedetele și-au pregătit copiii pentru această zi, iar altele își aduc aminte de cum era prima zi a noului an școlar pentru ele.

ADVERTISEMENT

Cum arăta Dan Negru în prima zi de școală. Prezentatorul de la Antena 1, imagine de colecție din copilărie

Iată cum arăta Dan Negru în prima zi de școală, cu mulți ani în urmă. Prezentatorul Revelioanelor de la Antena 1 a postat o fotografie de colecție de pe vremea când era copil.

Totodată, celebrul moderator TV a postat un mesaj serios și a tras un semnal de alarmă. Dan Negru a amintit faptul că 42% dintre copiii români sunt analfabeți funcțional, acesta fiind cel mai mare procent din Europa.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai postat și un fragment din povestirea lui Mihail Sadoveanu, „Domnu Trandafir”, prin care a vrut să arate imaginea învățătorului român, care este batjocorit.

„Începe școala. 42% dintre copiii români sunt analfabeți funcțional! Citesc, dar nu înțeleg. Cel mai mare procent din Europa. Asta pentru că învățătorul român a fost dintotdeauna batjocorit. Domnul Trandafir a lui Sadoveanu e icon pentru imaginea învățătorului român:

ADVERTISEMENT

«Domnu Trandafir, bunul meu învățător, era un om năcăjit, hărţuit de administraţie, care îşi ducea cu greu gospodăria și venea de multe ori amărât, ca să ne dea cu dragoste învăţătura de toate zilele… Dar atunci nu, n-avea altă grijă decât să ne spuie istorii mişcătoare și să ne învețe carte.

Ca dânsul poate au mai fost mulţi. Şi toţi au fost nişte apostoli, care au îndurat sărăcie şi batjocură, care au trecut printr-un vifor de nemulţămiri şi vorbe rele, dar care au izbutit să-şi îndeplineasca, cu bine, menirea de învățători. I-am văzut mormântul.

ADVERTISEMENT

O cruce de stejar, înnegrită de ploi: deasupra, un brad, care fâşâie la cea mai uşoară suflare de vânt. Flori sălbatice pe pământul negru.

Pe cruce, o tăbliţa: „Aici odihneşte robul lui D-zeu Neculai Trandafir…» şi celelalte cuvinte nu se mai cunosc, le-au şters ninsorile şi ploile…. Mihail Sadoveanu – «Domnul Trandafir»”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Dan Negru, pe vremea când era elev
Dan Negru, pe vremea când era elev. Sursa foto: Facebook

Dan Negru, dezamăgit de ce se întâmplă în România

Dan Negru nu este dezamăgit doar de sistemul de învățământ românesc, ci și de alte aspecte. De exemplu, anul trecut, prezentatorul a mers cu familia la Bacău, la casa scriitorului Vasile Alecsandri.

Surpriza nu a fost deloc una plăcută pentru vedeta TV atunci când a văzut cum arată locuința marelui poet. Dan Negru a remarcat neglijența autorităților locale, care nu au renovat deloc clădirea. De altfel, aceasta pare să arate la fel ca după moartea scriitorului.

Prezentatorul de la Antena 1 nu înțelege de ce casa, situată chiar în centrul Bacăului, nu a fost mai deloc îngrijită. Aceasta ar fi trebuit transformată în muzeu și nu abandonată, după cum a mai precizat acesta.

„Eu cred că de Alecsandri, Vasile Alecsandri ați auzit, dar casa lui memorială din centrul Bacăului nu cred că ați văzut-o. Păi v-o arăt eu acum, ia uite! Praf, o ruină!

O grămadă de moloz. Acolo, undeva pe gardul ăsta nenorocit, printre bălării, e și portretul omului, al lui Alecsandri. Ia uite-l! În rest, totul e praf, totul se prăbușește”, spunea Dan Negru la acel moment, pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT
Tags: