News

Cum arată declarația pe proprie răspundere pentru noile restricţii impuse în România. Descarcă documentul

Cum arată declarația pe proprie răspundere pentru noile restricţii impuse în România după ce a crescut serios numărul infectărilor
26.09.2021 | 19:19
Cum arata declaratia pe proprie raspundere pentru noile restrictii impuse in Romania Descarca documentul
Instituțiile statului încep să impună noi restricții. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

A apărut modelul declarației pe propria răspundere, dar și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență, adică de nivelul de răspândire a virusului.

Toți cei interesați pot descărca de AICI modelul de declarație pe proprie răspundere și de AICI cel de adeverință de angajator.

ADVERTISEMENT

Cum arată declarația pe proprie răspundere pentru noile restricţii din țară

Trebuie să știți că modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator se aplică deja pentru mai multe localități din apropierea Bucureștiului.

De exemplu, Bragadiru acolo unde rata a ajuns 7,75/1000 locuitori, Dobroești – 8,91/1000 locuitori sau Mogoșoaia – 8,57/1000 locuitori.

ADVERTISEMENT

Concret, în aceste localități, declarația pe proprie raspundere intră în vigoare pentru circulația noaptea orele 20-5. Atenție! Persoanele care sunt vaccinate sunt scutite de declarație. Măsura intră în vigoare de luni dimineață, ora 10.00.

De remarcat că  masca ar putea deveni obligatorie în București chiar și pe stradă. Deocamdată Prefectura a anunțat că lucrul acesta se aplică la locul de muncă

ADVERTISEMENT

De altfel, într-un comunicat de presă trimis de instituție precizează că de la miezul nopții, în locurile aglomerate publice, masca devine obligatorie.

Rata de infectare este, duminică, de 4.35 la mie în București, după ce sâmbătă a fost de 4,1 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că întreg Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ultima zi de muncă a acestei săptămâni pentru a decide noi restricții în Capitală.

În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

De menționat că un număr de 11.013 persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, din care 9.555 cu prima doză sau cu doza unică de la Johnson&Johnson, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării, duminică.

ADVERTISEMENT