Cum arată discuţiile din teren la naţionala României! “Cine îl ţine pe 6?” / “Mai sunt cinci minute, putem egala”

SPECIAL FANATIK
Razvan Nicolae   
în Echipa nationala
16/10/2020, 11:41
Cum arată discuţiile din teren la naţionala României! “Cine îl ţine pe 6?” / “Mai sunt cinci minute, putem egala” SPECIAL FANATIK
Cum arată discuţiile din teren la naţionala României! "Cine îl ţine pe 6?" / "Mai sunt cinci minute, putem egala"

Naţionala României şi-a încheiat seria de meciuri din luna octombrie cu un bilanţ dezastruos. După trei înfrângeri în tot atâtea meciuri, selecţionata lui Mirel Rădoi a ratat calificarea în finala barajului pentru EURO 2021 şi are emoţii pentru locul în Divizia B din Liga Naţiunilor. FANATIK a asistat la meciul România – Austria şi îţi prezintă discuţiile din teren ale jucătorilor de la naţională.

România – Austria 0-1 s-a disputat cu porţile închise, aşa cum ne-am tot obişnuit din cauza pandemiei de corornavirus. Liniştea de pe stadionul “Ilie Oană” a fost spartă de strigătele jucătorilor lui Mirel Rădoi, care s-au încurajat şi ajutat pe aproape toată durata partidei.

De departe, liderul naţionalei României din teren a fost Ciprian Tătăruşanu. Portarul de 34 de ani şi-a coordonat apărarea la fiecare atac al austriecilor, dar i-a atenţionat în permanentă şi pe jucătorii din ofensivă, atunci când plecau la atac.

Cum arată discuţiile din teren la naţionala României. Linişte în atac, gălăgie în apărare

Dacă în defensivă jucătorii lui Mirel Rădoi au vorbit constant, lucrurile au stat mult diferit în atac. Tripleta Deac-Alibec-Mitriţă a comunicat foarte puţin în prima repriză. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu jucătorii de la mijloc, linistea fiind spartă doar de aplauze răzleţe la câte o pasă reuşită în ofensivă.

În schimb, Ciprian Tătăruşanu a încercat să-i ajute cât de mult a putut pe fotbaliştii din ofensivă. “Piticule (n.r. Mitriţă), vezi că vine om”, “Răz (n.r. Răzvan Marin), schimbă partea” sau “Nicule (n.r. Nicuşor Stanciu), dă drumul la minge”, au fost câteva dintre indicaţiile date de Ciprian Tătăruşanu.

Atunci când Austria se apropia de poarta tricolorilor, Ciprian Tătăruşanu îşi coordona apărarea, cu indicaţii pentru fiecare fotbalist în parte: “Strânge în centru Piticule. Fără fault”, “Alex (n.r. Alex Maxim), coboară şi ajută-ne” sau “Bancule, nu-l lăsa să centreze”.

Pe finalul partidei, după ce Austria a deschis scorul prin Alessandro Schopf, Ciprian Tătăruşanu i-a impulsionat pe colegi să atace şi i-a ţinut la curent cu minutele rămase din meci. “Mai sunt cinci minute, putem egala”, le-a strigat portarul lui AC Milan.

Alin Toşca şi Andrei Burcă, cei mai vocali din apărare

Andrei Burcă a ajuns la cel de-al patrulea meci consecutiv în tricoul naţionalei României, fiind integralist de fiecare dată. Fundaşul lui CFR Cluj a comunicat în permanenţă cu Alin Toşca în timpul partidei cu Austria, dar şi cu ceilalţi colegi la fazele fixe.

“Cine îl ţine pe 6 (n.r. Stefan Ilsanker)? Hai, mai multă atenţie”, le-a strigat Andrei Burcă colegilor la un corner al austriecilor. Fotbalistul de 27 de ani a fost completat de Alin Toşca, colegul din defensivă, care a oferit indicaţii la fiecare fază de careul tricolorilor. “Bancule, ai om în spate” sau “Staţi cu faţa la minge”, le-a strigat fotbalistul lui Gaziantep.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,90 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

Închide ×