Fotbal intern

Cum arată echipa ideală, pe cifre InStat, din Liga 1! FCSB ocupă posturile-cheie, CFR nu are reprezentant

28.11.2020 | 11:30
Cum arata echipa ideala pe cifre InStat din Liga 1 FCSB ocupa posturilecheie CFR nu are reprezentant
ADVERTISEMENT

După 11 etape trecute din actualul sezon al Ligii 1, FCSB este lider şi mare favorită la câştigarea titlului. FANATIK a analizat cifrele InStat şi a alcătuit echipa ideală a campionatului, în care au fost incluşi jucători care au jucat cel puţin 450 de minute.

FCSB este în mare formă, iar ofensiva a făcut ravagii în cele 11 etape din Liga 1. Cu 31 de goluri marcate, formaţia lui Toni Petrea a înscris mai mult decât U Craiova şi CFR Cluj la un loc, cele două contracandidate în lupta pentru titlul de campioană a României.

ADVERTISEMENT

În primul “11” al echipei ideale, conform cifrelor InStat, FCSB are şase fotbalişti şi ocupă posturile-cheie. “Roş-albaştrii” dau portarul, centrul defensivei şi trei fotbalişti în ofensivă, unde Dennis Man este jucătorul cu cel mai bun index.

Cum arată echipă ideală, pe cifre InStat, din Liga 1. FCSB – CFR Cluj 6-0 în primul “11”

Andrei Vlad (FCSB, index InStat – 262) – FCSB dă titularul postului de portar în echipa ideală din Liga 1, iar acesta i-a luat faţa lui Cristi Bălgrădean (CFR Cluj, 261), fostul său contracandidat. Fotbalistul de 21 de ani are prestaţii din ce în ce mai bune şi a devenit titular şi la naţionala de tineret a României, alături de care s-a calificat la EURO U21 2021. A jucat 9 meciuri şi nu a luat gol în 5 partide.

ADVERTISEMENT

Valentin Creţu (FCSB, 269) – titular al postului de fundaş dreapta la FCSB, fotbalistul adus de la Gaz Metan Mediaş a câştigat duelul de la distanţă cu Mateo Susic (CFR Cluj, 265). Prestaţiile bune i-au adus şi prima convocare la naţională, pentru care a bifat două selecţii. A jucat 10 meciuri în actualul sezon din Liga 1.

Iulian Cristea (FCSB, 290) – fotbalistul de 26 de ani este cel mai bun fundaş central din Liga 1, conform datelor InStat, şi a început să puncteze pe lista marcatorilor. A fost convocat pentru meciurile naţionalei din luna noiembrie, fiind integralist în remiza cu Irlanda de Nord. A jucat 9 meciuri şi a marcat 3 goluri în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Igor Armaş (FC Voluntari, 283) – fundaşul central de 33 de ani este singurul fotbalist din echipa ideală care nu vine de la FCSB sau U Craiova. Internaţional moldovean este omul-cheie din defensivă ilfovenilor şi acest lucru s-a văzut în Dinamo – FC Voluntari 3-0, partidă în care Armaş a fost rezervă neutilizată. A jucat 10 meciuri şi a marcat 1 gol în acest sezon.

Nicuşor Bancu (U Craiova, 297) – fundaşul stânga al oltenilor este al doilea cel mai bun fotbalist din Liga 1, conform datelor InStat. Mario Camora, concurentul lui Bancu la echipa naţională, este la mare distanţă, cu un index de 263. A jucat 9 meciuri, a marcat 2 goluri şi a oferit 1 pasă decisivă în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Oltenii stau bine la mijlocaşii centrali

Alex Cicâldău (U Craiova, 266) – mijlocaşul de 23 de ani continuă forma bună din sezonul trecut şi este în continuare unul dintre cei mai buni jucători ai Ştiinţei. Cicâldău este următorul produs de export al formaţiei din Bănie, iar oltenii speră să dea un nou tun financiar. A jucat 10 meciuri, a marcat 4 goluri şi a oferit 1 pasă de gol în acest sezon.

Ovidiu Bic (U Craiova, 263) – revenit după împrumutul la Chindia Târgovişte, mijlocaşul de 26 de ani s-a impus în primul “11” al oltenilor. Bic i-a luat faţa lui Dan Nistor (U Craiova, 253), care a fost unul dintre cei mai buni mijlocaşi centrali în sezonul trecut. A jucat 10 meciuri în acest sezon.

Dennis Man, cel mai bun index din Liga 1

Dennis Man (FCSB, 347) – mijlocaşul ofensiv de 22 de ani a avut un sezon de vis până acum, însă accidentarea din meciul cu Gaz Metan Mediaş îl scoate din joc pentru derby-urile din finalul anului, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. A jucat 10 meciuri, a marcat 9 goluri şi a oferit 6 pase decisive în campionat.

Olimpiu Moruţan (FCSB, 291) – “Oli”, aşa cum este strigat de colegii de la naţionala de tineret, a suferit o transformare uluitoare în această toamnă. Este unul dintre oamenii-cheie din ofensiva celor de la FCSB şi face diferenţa şi la naţionala de tineret. A jucat 10 meciuri, a marcat 2 goluri şi a oferit 8 pase decisive în campionat.

Florin Tănase (FCSB, 283) – golgheter, alături de Dennis Man, mijlocaşul ofensiv de 25 de ani s-a rupt şi el în meciul cu Gaz Metan Mediaş, urmând să rateze partidele din finalul anului. A jucat 10 meciuri, a marcat 9 goluri şi a oferit 3 pase decisive în campionat.

Elvir Koljic (U Craiova, 293) – atacantul oltenilor are al doilea cel mai bun index din lotul lui Corneliu Papură, cu toate că nu a mai jucat de pe 2 octombrie, când s-a accidentat în U Craiova – Poli Iaşi 1-0. A jucat 6 meciuri şi a marcat 6 goluri în campionat.

Echipa ideală din Liga 1: Vlad (262) – V. Creţu (269), I. Cristea (290), Armaş (283), Bancu (297) – Bic (263), Cicâldău (266) – Man (347), Moruţan (291), Tănase (283) – Koljic (293)


  • (P) Cota BETANO pentru Gloria Buzău – FCSB: 1,80 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT