Sport

Cum arată echipa stelară a lui Xavi la FC Barcelona după transferul lui Robert Lewandowski. Catalanii ignoră falimentul și au făcut achiziții de top

FC Barcelona a anunțat oficial transferul atacantului Robert Lewandowski și astfel Xavi va beneficia în sezonul viitor de un lot cu adevărat extraterestru.
16.07.2022 | 22:23
Cum arata echipa stelara a lui Xavi la FC Barcelona dupa transferul lui Robert Lewandowski Catalanii ignora falimentul si au facut achizitii de top
FC Barcelona a anunțat oficial transferul atacantului Robert Lewandowski și astfel Xavi va beneficia în sezonul viitor de un lot cu adevărat extraterestru. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Polonezul este cireașa de pe tort, după ce anterior catalanii i-au mai adus pe brazilianul Raphinha, ivorianul Franck Kessie și danezul Andreas Christensen.

Transferul lui Robert Lewandowski, ultima mutare de geniu a lui Xavi la FC Barcelona

După un sezon dezastruos în care nu a câștigat niciun trofeu, oficialii de la FC Barcelona au schimbat strategia, au trecut la transferuri importante și i-au adus lui Xavi jucători de mare calitate, cum este Robert Lewandowski, cu care să se bată la titlu și la Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Mutările reușite de președintele Joan Laporta pe piața transferurilor sunt surprinzătoare ținând cont că gruparea catalană are din ce în ce mai multe probleme din punct de vedere financiar, acumulând datorii de 126 de milioane către nu mai puțin de 19 cluburi.

Deocamdată Barcelona este pe linia de plutire după ce a redus salariile jucătorilor, dar situația s-ar putea schimba dramatic dacă va avea un nou parcurs modest în Liga Campionilor, așa cum s-a întâmplat în sezonul precedent când nu a trecut de faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Xavi schimbă echipa, dar păstrează sistemul

Cum, necum, Barcelona a reușit să facă schimbări importante în lot. I-a adus pe Raphinha, Franck Kessie, Andreas Christensen și Robert Lewandowski, i-a prelungit contractul lui Ousmane Dembele și i-a pus pe liber pe Philippe Coutinho, Clement Lenglet, Dani Alves, Adama Traore și Luuk de Jong.

Mai mult, Xavi i-a anunțat deja pe Samuel Umtiti, Oscar Mingueza și Martin Braithwaite că nu se bazează pe ei și își pot căuta echipe, iar în aceeași situație s-ar putea afla și olandezii Frenkie de Jong și Memphis Depay. Prin vânzarea acestora Barca încearcă să facă rost de bani lichizi și să mai scadă masa salarială.

ADVERTISEMENT

Cu toate aceste schimbări, tehnicianul catalanilor va beneficia de o echipă absolut strălucitoare pentru noul sezon. Un prim ”11” pentru sezonul 2022-2023 ar putea arăta astfel: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Araujo, Jordi Alba – Kessie, Busquets, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Aubameyang.

Xavi FC Barcelona Robert Lewandowski

Bernardo Silva, marele vis al lui Xavi

Însă, Barcelona pare hotărâtă să nu se oprească aici cu achizițiile, iar principala țintă este întărirea defensivei. Acolo pare că există cele mai mari probleme, iar catalanii fac tot posibilul să-i aducă pe Jules Kounde de la Sevilla, Cesar Azpilicueta și Marcos Alonso, ambii de la Chelsea.

ADVERTISEMENT

Dacă vor reuși aceste trei transferuri, apărarea ar suferi mutări importante. Astfel, Azpilicueta ar deveni titular în banda dreaptă, Kounde ar putea să-i ”fure” locul lui Pique în echipa de start, iar Alonso ar deveni rezerva lui Jordi Alba.

Xavi mai are un vis pentru această vară. Este vorba de aducerea lui Bernardo Silva de la Manchester City. Portughezul a lăsat să se înțeleagă că și-ar dori să ajungă pe Camp Nou, dar totul depinde de cedarea lui Frenkie de Jong la Manchester United. Barca are nevoie de banii din acea tranzacție pentru a pune mâna pe ”creierul” lui Pep Guardiola.

Barcelona începe să strângă bani, dar cedează drepturile TV şi îşi schimbă denumirea stadionului

La finalul lunii iunie, Barcelona a anunţat că a vândut 10% din drepturile TV ale clubului pentru următorii 25 de ani. Catalanii primesc 207.500.000 de euro pentru această afacere, dar este posibil să mai scoată procente la vânzare în perioada următoare. Practic, această variantă este ultima carte pe care Joan Laporta o poate juca pentru a salva Barcelona.

În tentativa de a scăpa de problemele financiare, catalanii au încheiat un acord cu Spotify, iar compania îşi va lega numele de cel al stadionului şi sigla va ajunge pe tricourile de joc.

Pentru denumirea “Spotify Camp Nou”, Barcelona şi-a asigurat 500.000.000 de euro, bani din contractul care se întinde pe următorii 20 de ani. De asemenea, 280.000.000 de euro esta plata din acordul prin care numele companiei va fi pus pe echipamentul de joc.

ADVERTISEMENT