Life

Cum arată femeia perfectă și bărbatul ideal prin ochii inteligenței artificiale. Unii spun că trăsăturile sunt nerealiste

Inteligența artificială a creat primele imagini cu femeia perfectă și bărbatul ideal. Cum arată cei mai frumoși oameni de pe planetă.
18.05.2023 | 15:12
Cum arata femeia perfecta si barbatul ideal prin ochii inteligentei artificiale Unii spun ca trasaturile sunt nerealiste
Inteligența artificială a generat imagini care spun cum ar trebui să arate femeia perfectă și bărbatul ideal. Sursa Foto: Bulimia Project/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Felul în care ar trebui să arate femeia perfectă și bărbatul ideal a fost un subiect discutat ani la rândul. Frumusețea este, bineînțeles, subiectivă, dar inteligența artificială a fost capabilă să producă primele imagini cu tiparele oamenilor fără cusur.

Femeia perfectă și bărbatul ideal, proiectați de inteligența artificială. Cum ar trebui să arate

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut discuții bazate pe standardele de frumusețe. Mulți s-au întrebat cum ar trebui să arate femeia perfectă și bărbatul ideal. În vremea noastră, inteligența artificială nu poate doar să prezinte știri, dar și să ofere un răspuns acestei dileme.

ADVERTISEMENT

Printr-o tehnică ce poartă numele de engagement analytics, au fost generate mai multe portrete ale celor mai frumoși oameni de pe planetă. Pentru a fi posibil acest lucru, au fost analizate imagini deja existente în mediul online, fiind luate în seamă cele mai apreciate și urmărite fotografii ale utilizatorilor de social media.

Astfel, conform inteligenței artificiale care a creat femeia perfectă și bărbatul ideal, în portretul feminin regăsim următoarele caracteristici: ten măsliniu, corp bronzat, aspect caucazian, silueta subțire și talie mică.

ADVERTISEMENT

Un procent de 37% din femeile generate cu ajutorul AI au părul blond și 53% pielea bronzată. Pe de altă parte, bărbatul ideal merge mult la sală, căci este plin de mușchi, are pătrățele și poartă haine mulate pe corp.

femeia perfectă bărbatul ideal mușchi păr lung blond
Așa ar arată oamenii perfecți, conform AI.
Sursa foto: Bulimia Project/ colaj Fanatik

De ce aceste imagini reprezintă un pericol

Activiștii de la Bulimia Project, care se preocupă de tulburările de alimentație, avertizează, însă, că imaginile cu femeia perfectă și bărbatul ideal pot fi cu adevărat nocive. Ei sunt de părere că așteptările pe care le ridică sunt nerealiste.

ADVERTISEMENT

În plus, aceștia au afirmat că fotografiile analizate de AI sunt, de fapt, mult mai sexuale decât orice altceva ar fi putut să găsească pe rețelele de socializare, și asta pentru că căutat cel mai apreciat conținut existent pe internet.

„Considerând că rețelele sociale folosesc algoritmi bazați pe conținutul care atrage cele mai multe priviri, este ușor de ghicit de ce imaginile AI au ieșit mai sexuale.

ADVERTISEMENT

Dar nu putem decât să presupunem că motivul pentru care AI-ul a venit cu atât de multe forme ciudate ale corpurilor pe care le-a găsit pe rețelele sociale este că de la bun început aceste platforme promovează tipuri nerealiste de corpuri”, au spus cei de la Bulimia Project.

ADVERTISEMENT