News

Cum arată fetița născută de femeia de 27 de kilograme: ”Nu vă închipuiți ce înseamnă o minune! Pentru mine, 8 martie e magie”

Femeia de 27 de kilograme care a născut, ca prin minune, o fetiță perfect sănătoasă ne-a dezvăluit cum arată ziua de 8 martie pentru ea, în primul an de când e mamă.
08.03.2022 | 18:16
Cum arata fetita nascuta de femeia de 27 de kilograme Nu va inchipuiti ce inseamna o minune Pentru mine 8 martie e magie
Ramona, femeia de 1,2m și 27 de kg, a născut o fetiță, pe Eva, iar acum sărbătorește, fericită, ziua de 8 Martie / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În august, anul trecut, la Spitalul Universitar din Capitală, medicii erau puși în fața unei adevărate minuni. O femeie de doar 27 de kilograme și doar 1,2 m, cu o deformare severă a toracelui și a coloanei vertebrale, cu cifoză și scolioză și cu multe alte probleme medicale grave, năștea o fetiță.

Cum arată fetița născută de femeia de 27 de kilograme

Astăzi, de 8 Martie, Ramona a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK, despre experiența de a fi mamă. ”Nu vă închipuiți ce înseamnă o minune! Pentru mine, 8 martie e magie. Nimeni nu credea, nici măcar eu, că voi putea fi vreodată, mamă. Dar Dumnezeu a vrut ca eu să am un suflet alături, unul care îmi va spune mama.

ADVERTISEMENT

Pentru mine, ziua de 8 martie este cea mai mare sărbătoare. Sunt mamă, mă bucur de Ziua Mamei, mă uit la fetița mea și mă bucur de fiecare secundă pe care o trăiesc”, ne-a spus femeia care i-a uimit pe medici după ce a născut o fetiță sănătoasă.

Iar Eva, fetița care îi luminează viața, este perfect sănătoasă, veselă și, așa cum se laudă orice părinte, cuminte. ”Eva e tare cumințică, toată ziua gângurește și zâmbește. Nu am avut probleme cu ea, m-au ajutat și oameni cu suflet bun, și doctorii, iar totul a fost în perfectă ordine.

ADVERTISEMENT

E adevărat, merg adeseori la medic, dar doar ca să mă asigur că totul este bine cu ea. Și, până acum nu am avut niciun fel de probleme, spre bucuria mea. Crește văzând cu ochii”, ne-a mai precizat femeia.

 ”Cel mai frumos cadou de 8 martie”

În luna august a anului trecut, atunci când a ajuns la Spitalul Universitar, pregătită să nască, Ramona a fost preluată, de urgență, de medici. Situația ei era critică, dar, cu toate acestea, s-a produs minunea. A reușit să nască, la 32 de săptămâni, o fetiță care cântărea 1900 de grame și care i-a dat emoții serioase atunci când a adus-o pe lume. Acum însă, bucuria femeii este că fetița nu are niciun fel de probleme de sănătate și se dezvoltă normal.

ADVERTISEMENT

”Eva e bine, nu mi-a moștenit problemele de sănătate. Ea se dezvoltă normal, a luat în greutate cum trebuie, este veselă și asta este tot ce mă interesează. Orice probleme aș avea, când o iau în brațe, chiar dacă mi-e destul de greu uneori, simt că pot trece peste orice greutăți”, ne spune, emoționată, Ramona.

În altă ordine de idei, pentru ziua de 8 martie a pregătit micuța pentru o mică ședință foto. ”Am vrut să o îmbrac ca pentru sărbătoare, de aceea i-am și pregătit rochița cea roșie. Ea este cel mai frumos cadou de 8 Martie pentru mine, e darul lui Dumnezeu”, mai zice, zâmbind fericită, Ramona, tânăra care a născut în ciuda tuturor pronosticurilor medicale.

ADVERTISEMENT

A născut chiar dacă viața i-a fost pusă în pericol

De când a aflat că e însărcinată, anul trecut, femeia de 27 de kilograme și-a monitorizat sarcina, conștientă fiind că își pune viața în pericol. ”Cu un organism plăpând, această mămică a reușit să supraviețuiască în condițiile în care funcția respiratorie era extrem de afectată din cauza modificărilor posturale severe ale coloanei vertebrale.

O mână de om de 27 de kg a reușit să ducă o sarcină până la 32 de săptămâni, punându-și propria viață în pericol, dar ambiția ei și dorința de a-și salva copilul sunt de admirat și ne-a impresionat pe toți”, ne-a spus Prof. Univ. Dr. Monica Cîrstoiu, medicul care a preluat-o pe Ramona de când era însărcinată în 22 de săptămâni.

La naștere, Eva a avut însă probleme serioase, micuța fiind internată la reanimare, necesitând susținere respiratorie din cauza organelor nedezvoltate. ”Dacă Dumnezeu m-a lăsat în viață, dacă am reușit să aduc pe lume ceastă minune mică înseamnă că trebuie să fac tot ce îmi stă în puteri pentru a mă asigura că fetița mea este bine” , spunea Ramona, femeia de 27 de kilograme și 1,2 m, după ce a născut-o pe Eva.

ADVERTISEMENT