News

Cum arăta Florin Cîțu la momentul arestării din SUA. Fotografia din dosarul penal

Cum arăta Florin Cîțu când a fost arestat în SUA. A fost publicată fotografia din dosarul penal
20.08.2021 | 14:31
Cum arata Florin Citu la momentul arestarii din SUA Fotografia din dosarul penal
ADVERTISEMENT

Fotografia din dosarul penal în care a fost cercetat primul ministru a fost făcută publică. La cererea Mediafax, autoritățile din Statele Unite ale Americii au furnizat imaginea.

Florin Cîțu avea 28 de ani la momentul respectiv. Acesta a fost reținut de polițiștii americani în Penitenciarul din Story County.

ADVERTISEMENT

Cum arăta Florin Cîțu când a fost arestat în SUA. A fost publicată fotografia din dosarul penal

Florin Cîțu
Florin Cîțu, fotografia din momentul arestării.
Sursa foto: Mediafax

Imaginea este una de tip „mug shot” și îl înfățișează pe premierul Florin Cîțu la momentul reținerii sale de către autoritățile americane. Acesta este îmbrăcat cu un tricou alt și așezat cu statele la perete.

Lângă fotografia primului ministru sunt trecute și câteva informații. Este precizat numărul dosarului penal, 23665, dar și date pentru identificare:  Nume: Florin Vasile Cîțu. Sex: Bărbat. Rasă: Alb. Înălțime: 1,73 m. Greutate: 70,3 kg.

ADVERTISEMENT

Este vorba de prima problemă cu legea a lui Florin Cîțu. La data de 3 decembrie 2.000. Acesta a fost surprins de polițiștii americani conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Problemele cu legea ale premierului

„Pe măsură ce maşina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie. Maşina Probe nu a menţinut o viteză constantă (fluctua între 32 şi 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice şi a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectaţi şi umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate,” se arată în documentele emise de autoritățile americane, la cererea Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Cîțu a mai avut o problemă cu autoritățile. Se pare că acesta nu a plătit o datorie a unui card de credit de la Maryland National Bank, NA. Valoarea sumei datorate se ridica la 6.698,73 de dolari.

Actualul prim ministru a fost dat în judecată de o firmă de recuperare creanțe, Clarke Jordan Financial LC, la în 2008, la șase ani de la plecarea din America.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții firmei au încercat să-l găsească pe Florin Cîțu mai bine de șapte luni și chiar au angajat un detectiv privat pentru a da de urma acestuia. A fost fără izbândă.

În cele din urmă, un judecător a clasat cazul, întrucât pârâtul Florin Cîţu nu a putut fi găsit şi notificat despre procesul civil. La vremea respectivă, acesta era director Pieţe Financiare la ING Bank, în România.

„Prima infracţiune (ST vs Florin Citu) a implicat o acuzaţie de „operating a motor vehicle while intoxicated (OWI)”, prima infracţiune petrecându-se în Story County, la 3 decembrie 2000. Celălalt caz, tot din Story County, a fost iniţiat pe 19 august 2008, dar a fost respins pe 24 februarie 2009, aparent după ce domnul Cîţu nu a putut fi localizat pentru a primi notificarea procesului,” au transmis autoritățile americane, solicitate să prezinte datele existente cu privire la Florin Cîțu

ADVERTISEMENT