Fotbal intern

Cum arată grupele din preliminariile pentru Euro 2020! Care sunt cele mai grele și cele mai ușoare grupe!

02.12.2018 | 14:12
Cum arata grupele din preliminariile pentru Euro 2020 Care sunt cele mai grele si cele mai usoare grupe

Tragerea la șorți de la Dublin a grupelor pentru preliminariile la Euro 2020 a fost cu noroc pentru unii și cu ghinion pentru alții. În alcăturiea lor s-a ținut cont de mai multe criterii. Unul dintre ele a fost acela că trei țări care organizează turneul final nu se pot afla în aceeași grupă în preliminarii. Așa se face că am evitat grupe care aveau în componență nume mari care vor găzdui meciuri la tuenul final, pentru că și Bucureștiul va avea cel puțin două partide repartizate. Care sunt grupele grele și care sunt ușoare?

Tragerea la sorți a scos din urnă câteva grupe grele care au cel puțin două favorite clare. În grupa B sunt cele mai tari nume, cu Portugalia, Ucraina și Serbia. Grupa C are și ea două favorite clare cu două echipe ce au fost în prima divizie din Liga Națiunilor, Olanda și Germania. Altă grupă grea este Grupa I cu Belgia, Rusia și Scoția.

Cum arată grupele din preliminariile pentru Euro 2020! România a picat într-una din cele mai grele grupe!

România a picat într-o grupă grea cu o favorită clară, Spania. Echipa lui Cosmin Contra se bate cu Suedia și Norvegia pentru locul 2, poziție care ar duce direct la Euro 2020. Spania este triplă campioană europeană, ultima oară în 2012 și e clar principala candidată la prima poziție în grupă. Pentru locul 2, naționala României se va bate cu două țări nordice, Suedia și Norvegia. Celelate două componente ale grupei F din care face parte România sunt Insulele Feroe și Malta.

Componența grupelor din preliminariile pentru Euro 2020

Meciurile din preliminariile pentru Euro 2020 vor începe în primăvara anului viitor, pe 21 martie 2019, iar campania de calificare se va încheia pe 19 noiembrie 2019. Pe lângă cele 20 de locuri calificate din preliminarii, la Euro 2020 vor mai ajunge 4 echipe în urma play-off-ului care se va decide în funcție de preliminarii și de locul ocupat în Liga Națiunilor. Meciurile care vor stabili și ultimele calificate prin acest play-off se vor juca în perioada 26 – 31 martie 2020.

Componența grupelor în Preliminariile pentru Euro 2020

Grupa A: Anglia, Cehia, Bulgaria, Muntenegru, Kosovo
Grupa B: Portugalia, Ucraina, Serbia, Lituania, Luxemburg
Grupa C: Olanda, Germania, Irlanda de Nord, Estonia, Belarus
Grupa D: Elveția, Danemarca, Irlanda, Georgia, Gibraltar
Grupa E: Croația, Țara Galilor, Slovacia, Ungaria, Azerbaijan,
Grupa F: Spania, Suedia, Norvegia, ROMÂNIA, Insulele Feroe, Malta
Grupa G: Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Macedonia, Letonia
Grupa H: Franța, Islanda, Turcia, Albania, Moldova, Andorra
Grupa I: Belgia, Rusia, Scoția, Cipru, Kazahstan, San Marino
Grupa J: Italia, Bosnia, Finlanda, Grecia, Armenia, Liechtenstein

  • 4 este locul pe care l-a ocupat România la utimul Euro la care a participat, în 2016
Tags: