ADVERTISEMENT
News

Cum arată harta epidemiologică pe județe pentru începerea anului școlar! Ce localități au probleme și merg în sistem online

Autor: Alexandru Năstase | 07.09.2020 | 12:12
Cum arată harta epidemiologică pe județe pentru începerea anului școlar! Ce localități au probleme și merg în sistem online
Harta epidemiologică are culoarea verde predominant, dar sunt și puncte roșii. Sursa foto - ms.ro

FANATIK îți spune cum arată harta epidemiologică pe județe pentru începerea anului școlar! Nu există probleme în București. Cel mai important oraș al țării are o rată de 1.12 cazuri la o mie de locuitori.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, dacă rata incidenţei cumulate este sub 1/1.000 locuitori – se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învăţământ în parte.

Totul se va întâmpla în funcţie de infrastructura şi resursele existente la nivelul unităţii de învăţământ. Directorii vor comunica la DSP-uri decizia luată.

ADVERTISEMENT

Scenariile în care se încadrează fiecare localitate din România pentru începerea școlii

Dacă rata incidenţei cumulate este între 1-3/1.000 locuitori – se va aplica scenariul 2 pentru toate unităţile de învăţământ din localitate.

La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti vor prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate.

ADVERTISEMENT

În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online.

Pentru a vedea exact ce culoare are localitatea în care înveți, tot ceea ce ai de făcut este dai click AICI pentru a verifica cu exactitate

ADVERTISEMENT

În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2. Interesant este că de curând ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că toți părinții vor afla până în 10 septembrie cum vor începe copiii lor școala sau grădinița

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii”, a spus ministrul Educației, pentru  Edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

Potrivit ministrului, fiecare școală ar trebui ca cel târziu marți să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, să facă propunerea către inspectoratul școlar cu programul concret de începere a școlii din 14 septembrie.

„Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – n.r.] că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a precizat Anisie.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!