Life

Cum arată hotelul de zero stele. N-are pereţi sau tavan, dar preţul pentru o noapte e imens. Care este scopul lui

Doi frați din Elveția au creat un hotel de zero stele. Nu arată deloc precum o cazare obișnuită. Îi lipsesc inclusiv tavanul, pereții și chiar baia. Cât costă o noapte aici?
23.06.2022 | 19:44
Cum arata hotelul de zero stele Nare pereti sau tavan dar pretul pentru o noapte e imens Care este scopul lui
Null Stern Hotel, cazare de ”zero” stele. Sursa foto: Traveller.com
ADVERTISEMENT

Doi frați din Elveția, Riklin, au pus bazele unui hotel diferit față de ceea ce există în prezent. Locul este evaluat la zero stele și nu dispune de pereți, tavan sau baie.

Unde găsim hotelul de zero stele

Null Stern Hotel este ideea fraților Riklin și constă într-o cazare sub cerul liber, în diferite locații. Aici sunt aduse un pat, două noptiere și veioze, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT
Null Stern Hotel
Null Stern Hotel, amplasat într-o benzinărie. Sursa foto: Reuters, Denis Balibouse

 

Nu se pune problema nici măcar a unor uși pentru a avea intimitate. Scopul demersului celor doi elvețieni este de a atrage atenția că foarte mulți oameni fac reclamații precum: ”N-am putut să dorm” sau ”Camera mea a fost prea zgomotoasă”, în condițiile în care lumea se confruntă cu multe probleme precum: războiul, fenomene meteo extreme sau încălzirea globală.

Frații Riklin au creat o cameră de hotel zero chiar și la marginea unui drum, într-o benzinărie din satul Saillon, cantonul Valais, situat în sudul Elveției.

ADVERTISEMENT

”Nu somnul este important. Ceea ce este important este să reflectăm asupra situaţiei actuale din lume. A sta aici este o declaraţie despre necesitatea unor schimbări urgente în societate.”, a spus Frank Riklin.

”Pe scurt, acum nu este momentul să dormim, trebuie să reacţionăm. Dacă vom continua în aceeaşi direcţie ca astăzi, ar putea exista mai multe locuri anti-idilice decât idilice”, a afirmat și Patrik Riklin.

ADVERTISEMENT

Hotelul de zero stele asigură masa. Cât costă aici o cazare

Proiectul a fost pus la cale împreună cu hotelierul Daniel Charbonnier. Mai dispune de trei apartamente de zero stele, inclusiv într-o zonă idilică, pe un deal pitoresc.

Hotel de zero stele sub cerul liber
Null Stern Hotel, amplasat întru-un decor idilic. Sursa foto: Reuters, Denis Balibouse

 

Chiar dacă totul este sub cerul liber, se asigură masa. Se aduc mesele principale de către un majordom.

ADVERTISEMENT

Cei interesați de o astfel de experiență trebuie să știe că de la 1 iulie se va redeschide hotelul de zero stele. Însă, de pe 18 septembrie se va închide, iar prețul unei nopți este de 325 de franci elveţieni, adică 337 de dolari americani.

Null  Stern Hotel are și pagină de facebook. Aici se pot găsi păreri ale celor care s-au cazat la zero stele.

ADVERTISEMENT
Tags: