Cum arată hypermașina electrică pentru care miliardarii lumii vor plăti 2 milioane de dolari

Sorin Dumitrescu   
în Masini
17/07/2018, 15:21
Cum arată hypermașina electrică pentru care miliardarii lumii vor plăti 2 milioane de dolari GALERIE FOTO
Cum arată hypermaşina electrică. Va atinge 400 km la oră

Hypermaşina electrică pentru care miliardarii vor plăti nu mai puţin de 2 milioane de dolari va fi realizată de către compania Pinifarina. Pininfarina a prezentat conceptul hypermașinii PFO. Este vorba de un model electric de curse, care va atinge viteza de uluitoare de400 km/h și va putea parcurge o distanță de 480 km cu o singură încărcare a bateriei.

Bateria mașinii se va încărcă de la zero la 80% în doar 10-15 minute. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se va face în mai puțin de 2 secunde.  Va fi un autoturism de două locuri, cu linii curbate, făcut din fibră de carbon și sticlă. Devine tot mai clar că viitorul va face tot mai mult prezent pe piaţă modelul de automobil electric, un model de automobil care oferă multiple avantaje în comparaţie cu cele clasice, pe bază de combustibil.

Cum arată hypermașina electrică. Ce caracteristici are

În ianuarie, Ferrari a anunțat că va produce un asemenea model pentru curse, apoi au fost prezentate conceptele Porsche Mission E și BMW i8 Roadster. La rândul ei, compania McLaren a precizat că va investi peste 2 miliarde de dolari pentru a produce mașini electrice. PFO va fi prezentat oficial la Geneva Moror Show, în 2019 și va costa aproximativ2 milioane de dolari.

Cum arată hypermaşina electrică. Companiile Ferrari şi McLaren vor să producă maşini electrice de serie
Cum arată hypermaşina electrică. Companiile Ferrari şi McLaren vor să producă

Un prototip va fi arătat însă în curând, în cadrul evenimentului Monterey Car Week, unei categorii restrânse de clienți bogați, pentru că vor începe precomenzile chiar din această vară.Pininfarina vrea să prezinte curând și alte mașini cu tehnologie de ultimă oră, cum este mașina alimentată cu hidrogen – numită Concept H2.

Închide ×