Fotbal intern

Cum arată în acest moment stadionul Steaua! Ultimele imagini din Ghencea

08.03.2019 | 17:53
Cum arata in acest moment stadionul Steaua Ultimele imagini din Ghencea
ADVERTISEMENT

Continuă lucrările la stadionul Steaua! Arena din Ghencea a fost prima demolată în vederea Campionatului European din 2020 și lucrul acesta se vede măcar din prisma înaintării proiectului. În acest moment, nimic nu mai arată că pe acel loc a fost vreodată un stadion. Utilajele continuă să lucreze și între timp vechea structură a arenei a fost pusă definitiv la pământ. De altfel, ministrul Dezvoltării a promis că șantierul de la stadioanul Steaua va fi „accelerat”.

Astfel, aflat la o întâlnire cu Gică Popescu, consilier onorific al premierului în problema organizării turneului final din 2020, Vasile Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării și Administrației Publice, a precizat că Bucureștiul trebuie să fie gata pentru turneul final „Este extrem de important să urmărim termenele şi să verificăm în mod constant stadiul şi calitatea execuţiei lucrărilor la aceste obiective, atât pentru a ne respecta angajamentele asumate faţă de UEFA, cât şi pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure şi eficiente, care să ridice Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă similar cu cel al marilor orașe europene”, a declarat ministrul Suciu.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii februarie și preşedintele Companiei Naţionale de Investiţii a anunţat că stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf din Capitală ar urma să fie reabilitate în proporţie de 70% până la sfârşitul anului. Totul se va întâmpla în așa fel încât în mai 2020 cele trei arene să poată găzdui antrenamentele echipelor calificate la Campionatul European 2020. Între timp, Pro Sport a mers în Ghencea şi a surprins stadiul în care se află noul proiect al arenei.

Cum arată în acest moment stadionul Steaua! Ghencea
Stadionul Ghencea, 08 martie 2019, foto Pro Sport

Cum se transformă arena din Ghencea

Astfel, pe lângă stadionul ultramodern care va apărea în Ghencea, arenă cu o capacitate de 35 de mii de locuri, baza va avea şi un muzeu, spaţii comerciale sau un restaurant, totalul investiţiei fiind de 60 de milioane de euro. De remarcat că banii investiţi vin de la bugetul de stat. Ministrul Dezvoltării a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie şi la stadionul Giuleşti. Întreaga operaţiune a început cu peluza din dreptul Teatrului.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult până când utilajele au început să culce la pământ stadionul Rapid. În dreptul unei guri de acces a peluzei vechi s-a spart prima oară pentru a se face loc excavatoarelor să intre direct pe teren. De altfel, constructorul a anunțat că va dărâma mai întâi peluza veche și tribuna a doua. Ultima va rămâne tribuna 1, adică cea de lângă Calea Giulești.

  • 2 stadioane s-au transformat în șantiere în acest moment pentru Euro 2020
Tags: