Life

Cum arăta în tinerețe Nina Iliescu, soția fostului președinte al României. „Alături de ea am trecut prin multe”

Cum arăta în tinerețe Nina Iliescu, soția lui Ion Iliescu, primul președinte postdecembrist al României. Imagini de colecție cu fosta Primă Doamnă a țării.
07.10.2022 | 09:55
Nina si Ion Iliescu sunt căsătoriți din 1951. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Nina Iliescu este soția lui Ion Iliescu, primul președinte al României, după Revoluția din 1989. Cei doi sunt căsătoriți din 1951. Cum arăta în tinerețe fosta Prima Doamnă a țării.

Cum arăta Nina Iliescu în tinerețe. La 18 ani s-a căsătorit cu Ion Iliescu

Nina Iliescu are în prezent 92 de ani, iar atunci când și-a unit destinele cu fostul șef al statului avea doar 18 ani. Ea reușit să-l cucerească pe acesta cu frumusețea și simplitatea sa.

ADVERTISEMENT

Nina Iliescu este originară din București și s-a cunoscut cu Ion Iliescu în anul 1948. Mama sa a adus-o cu greu cu pe lume, din cauza unor complicații la naștere, potrivit Wikipedia.

Nina Iliescu a absolvit Universitatea de Stat din Moscova și a fost Prima Doamnă a României în două mandate: din 1989 până în 1996 și din 2000 până în 2004.

ADVERTISEMENT

Nina Iliescu nu are copii cu Ion Iliescu

Totodată, Nina Iliescu și Ion Iliescu sunt împreună de circa 70 de ani, dar nu au reușit să devină și părinți, în pofida lungii căsnicii. Cei doi au avut o dragoste la prima vedere și au făcut cunoștință când erau elevi la liceu.

Fostul cuplu prezidențial are aceeași vârstă. Deși și-au demonstrat sentimentele încă de la primele priviri, relației lor s-au opus chiar părinții.

ADVERTISEMENT

Mama Ninei nu a fost de acord ca fiica ei să se căsătorească atât de tânără, însă aceasta nu a dat ascultare și a făcut contrariul. Mai mult, a plecat la studii în Moscova alături de Ion Iliescu.

Ca profesie, Nina Iliescu a fost inginer, fiind cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor. Până să-i spună ”Da!” lui Ion Iliescu, numele său de fată era Elena Șerbănescu.

ADVERTISEMENT

”Cel mai constant și profund suport, în toată viața mea, a fost și este soția. Alături de ea am trecut prin multe. Nu am fost orbiți nici de putere, nici de avere.

După o viață petrecută împreună, singurele noastre bunuri sunt casa în care locuim și o masină…”, spunea Ion Iliescu într-un interviu din 2003, scrie Wowbiz.

ADVERTISEMENT