Life

Cum arată Maria Nagy la 65 de ani. Fosta membră a grupului Flacăra, revenire după 40 de ani pe o scenă importantă din România

Maria Nagy, una dintre vocile Cenaclului Flacăra care a făcut istorie în România anilor 80 s-a întors de curând pe o mare scenă din țara noastră. Ce s-a ales de marea artistă?
12.04.2022 | 16:11
Cum arata Maria Nagy la 65 de ani Fosta membra a grupului Flacara revenire dupa 40 de ani pe o scena importanta din Romania
Maria Nagy, cântăreață de muzică folk și rock. Foto: Captură Kanal D
ADVERTISEMENT

Maria Nagy a revenit pe scena Teatrului Constantin Tănase la sfârșitul lunii martie, după 40 de ani de când nu a mai pășit în această instituție a culturii. Fosta stea a muzicii folk românești, descoperită de Tudor Vornicu și Adrian Păunescu a povestit cum i s-a schimbat viața după ce a plecat din România și cine a sprijinit-o cel mai mult în cariera ei.

Maria Nagy, la fel de vivace și la 65 de ani

La fel de zâmbitoare, energică și jovială cum era și în urmă cu zeci de ani, Maria Nagy transmite pozitivitate la cei 65 de ani pe care îi are. Artista a fost invitată în emisiunea lui Teo Trandafir unde a depănat câteva amintiri, enumerând o serie de mari personalități ale lumii pentru care a cântat de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

„După 40 de ani m-am întors pe scena Teatrului Tănase. Din 1982 se fac 40 de ani. A fost un triumf, a fost ceva extraordinar”, a declarat Maria Nagy la Kanal D. Vedeta muzicii folk a participat la Gala Savoy, în cadrul unui spectacol în memoria Andei Călugăreanu alături de alți artiști consacrați ai României la Constantin Tănase.

Cântăreața a mărturisit că a avut emoții să revină pe una din scenele unde s-a simțit cel mai bine și că de acum este deschisă spre noi spectacole dacă organizatorii de evenimente din România o vor chema pe viitor.

ADVERTISEMENT

Maria Nagy a devenit cunoscută publicului larg datorită Televiziunii Române, în anul 1977.

„În 1977 am intrat prima oară la TVR la emisiunea de limba maghiară. Apoi l-am cunoscut pe Adrian Păunescu. Apoi a scris versurile Păunescu pe o melodie maghiară. În 1978, am scos trei piese, iar apoi m-a știut toată țara. Marina Almășan m-a sprijinit foarte mult în carieră, pe parcurs”, a declarat Maria Nagy.

A cântat pentru Omar Sharif și Prințul Charles

Cântăreața a cântat pentru nume legendare ale culturii internaționale precum actorul egiptean Omar Sharif (cunoscut pentru rolul din „Lawrence al Arabiei” – 1962), Prințul Charles și Sting, printre alții. Despre plecarea ei în Egipt, care s-a produs în anul 1983, spune că a fost una destul de complicată și că a fost destul de greu să se adapteze într-o țară unde nu știa mai pe nimeni.

ADVERTISEMENT

„În Egipt a trebuit să încep viața de la capăt. Am învățat limba de stradă. Asta literară este foarte grea. Toată lumea vorbea și engleză, dar și franceză. Am învățat arabă de la muzicieni, de la taximetriști.

A trebuit să cânt și în arabă. Lui Omar Sharif i-am cântat într-o seară ceva de la Edith Piaf. Am fost undeva la un hotel pe malul Nilului”, a istorisit folkista.

ADVERTISEMENT