ADVERTISEMENT
News

Cum arată măştile care ne pun în pericol sănătatea. ANPC a emis o nouă alertă

Autor: Robert Cristea | 20.11.2020 | 16:04
Cum arată măştile care ne pun în pericol sănătatea. ANPC a emis o nouă alertă
Lista măsurilor de relaxare, începând din 15 mai. Ce se întâmplă cu nunțile, purtarea măștilor și carantina de noapte. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alertă ANPC: alte măști neconforme au fost descoperite de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, România a transmis patru notificări preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Se pare că produsele poartă marcajul CE, dar nu au vreun certificat prin care garantează că îndeplinesc cerințele de sănătate și siguranță. Autorităţile recomandă retragerea produselor de pe piaţă.

Alertă ANPC pentru măști periculoase. Cum arată?

“Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că încă 4 notificări ale României, în ceea ce priveşte alerte de măşti neconforme de pe piaţă, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX” , conform Agerpres.ro.

ADVERTISEMENT

Cum arată produsul?

Foto: ec.europa.eu
Foto: ec.europa.eu

”Descrierea ambalajului:  Produsul este comercializat într-o pungă de plastic transparentă și verde, cu fermoar care conține 10 de bucăți.Aceasta susține conformitatea cu standardul EN 149 de pe cutie.” – ec.europa.eu.

Sub coordonarea Ministerului Economiei, ANPC a supravegheat permanent piața de produse speciale de protecție. Autoritățile au dat asigurări că acest proces va continua până la finalul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Sfaturi ANPC pentru a evita măștile periculoase

“Operatorii economici, care pun in circulatie produsele, au responsabilitate fata de cumparatori. Noi ii consiliem sa intre pe site-ul ANPC si pe cel al Comisiei Europene, unde apar produsele care sunt neconforme”, a afirmat  președintele ANPC Eduardt Cozminschi, la Realitatea PLUS.

“Să cumpere din farmacii, din magazine care au autorizație. Să fie atenți să aibă marcajul CE pe ele și etichetă cu traducere în limba română”. – Eduardt Cozminschi.

ADVERTISEMENT

Alertă ANPC de măști periculoase. Bilanț GCS – 20 noiembrie.

Vineri 20, noiembrie, Grupul de Comunicare Strategică a prezentat un nou bilanț negru. Au fost peste 9000 de cazuri noi și 160 de decese. România a trecut de pragul de 400.000 de infectări de la începutul pandemiei.

Opt decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 15 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 35 decese la categoria de peste 80 de ani.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!