Life

Cum arată mormântul lui Benone Sinulescu. Văduva artistului: “Abia l-am convins să ne facem locul de veci”. Foto

Preoții au sfințit crucea de la mormântul lui Benone Sinulescu! Cum arată locul de veci al celebrului artist Benone Sinulescu care s-a stins din viață pe 18 noiembrie 2021?
02.05.2022 | 13:26
Cum arata mormantul lui Benone Sinulescu Vaduva artistului Abia lam convins sa ne facem locul de veci Foto
Elena Sinulescu a dus preoții să sfintească crucea de la mormântul cântărețului. Sursa foto: arhiva personală/FANATIK.
ADVERTISEMENT

Soția lui Benone Sinulescu, Elena Sinulescu, a chemat preoții la mormântul regretatului cântăreț de muzică populară. Cavoul se află într-un cimitir din Arad, unde cântărețul a fost înmormântat, pe 21 noiembrie, cu onoruri militare.

Crucea de la cavoul lui Benone Sinulescu a fost sfințită în Săptămâna Luminată

În Săptămâna Luminată, văduva lui Benone Sinulescu, Elena Sinulescu, a adus preoții pentru a sfinți crucea de la mormântul celebrului interpret de muzică populară. Femeia susține că locul de veci al artistului a fost ridicat cu ani în urmă, pe când acesta era în viață și spune că abia l-a convins să îl facă.

ADVERTISEMENT

Chiar și testamentul și l-au făcut cu ani în urmă. Și, pentru că nu au copii, ei și-au lăsat averea unul altuia.

“M-am gândit că suntem bătrâni. Abia l-am convins să ne facem locul de veci. Chiar și testamentul ni l-am făcut în urmă cu 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Am făcut reciprocitate. Ne-am lasat unul altuia tot ce aveam. Am chemat preoții în Săptămâna Luminată să sfințească crucea de la mormântul lui Beni”, a declarat, pentru FANATIK, soția lui Benone Sinulescu, Elena Sinulescu.

mormant benone
Mormântul lui Benone Sinulescu se află în Arad și este realizat din granit de culoare închisă. Sursa foto: FANATIK.

Mormântul lui Benone Sinulescu este realizat din granit

Mormântul în care și-a găsit locul de veci celebrul interpret de muzică populară a fost construit din granit. Tot aici va fi înmormântată și soția lui Benone Sinulescu, care a așteptat să treacă Paștele, pentru a veni la mormânt cu preoții din Arad.

ADVERTISEMENT

Ea a respectat tradiția locului de a aprinde la mormânt Lumina de la Paște, după ce preoții din Arad i-au spus că în Săptămâna Mare exită obiceiul de a aduce Lumina Sfântă, pentru sufletele celor dragi.

”Aici așa se procedează și așa am făcut. Plus că de Paște a fost și foarte urât, pentru că a plouat și mai bătea și vântul”, a mai declarat văduva lui Benone Sinulescu.

ADVERTISEMENT

Elena Sinulescu spune că s-a preocupat de la înmormântarea artistului încoace să respecre toate rânduielile creștine legate de pomenirea sa.

Nu și-a revenit după moartea lui Benone

Elena Sinulescu s-a dus și de această dată cu pachete și a dat de pomană în memoria lui Nea Beni, așa cum îi spuneau apropiații cântărețului de muzică populară, care a fost o adevărată legendă.

Femeia spune că îi este foarte greu fără partenerul de viață și a declarat, în nenumărate rânduri, că e casa pustie fără acesta și că îi simte lipsa enorm.

Cămara este plină și acum cu murături și dulcețuri

Văduva artistului va merge periodic și la Bârzava, loc unde a trăit cu Benone Sinulescu pe timp de vară, în căsuța lor cochetă, și unde cultivau legume și fructe în ”grădina cu minuni” .

Elena Sinulescu povestește că toamna puneau murături, făceau dulcețuri și zacuscă, iar pe timp de iarnă aveau de toate în cămară.

Le plăcea să mănânce bio și atunci spuneau că toată munca lor nu este în zadar. Și acum cămara lui Benone Sinulescu de la Bârzava este plină și cu bunătățile preparate de el și de soția lui încă de anul trecut.

A murit acasă la 84 de ani

Vă reamintim că Benone Sinulescu s-a stins din viață, pe 18 noiembrie 2021, în casa lui din Arad, la vârsta de 84 de ani. A avut pneumonie și ar fi refuzat să stea în spital.

 

ADVERTISEMENT