Life

Cum arată mormântul lui Petrică Mîțu Stoian, la aproape un an de la moartea cântărețului: ”Doru Gușman s-a ocupat de tot”

Mormântul lui Petrică Mîțu Stoian din Craiova, artistul care ar fi împlinit 62 de ani, este unul dintre cele mai frumoase din cimitir.
18.09.2022 | 08:46
Petrică Mîțu Stoian își doarme somnul de veci într-un mormânt impresionant, aranjat în amănunt de prietenul lui, Doru Gușman / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian ar fi împlinit 62 de ani pe 18 septembrie. Din păcate, marele artist nu a mai apucat să se bucure de această vârstă, el încetând din viață la sfârșitul anului trecut. Înmormântat, conform dorinței sale, în cimitirul din Craiova, nu în cel din localitatea natală, Isverna, acolo unde și-ar fi dorit surorile sale să îl ducă pentru a se odihni alături de părinții săi, Petrică Mîțu Stoian are acum unul dintre cele mai frumoase monumente funerare.

Ce se întâmplă la mormântul din Craiova al lui Petrică Mîțu Stoian

FANATIK a fost la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian din cimitirul Ungureni din Craiova. Locul, cunoscut de toți cei care trec prin cimitir mai des, poate fi văzut de la mare distanță. La doi pași de aleea centrală a cimitirului, monumentul în care se odihnește, pentru eternitate, Petrică Mîțu Stoian este remarcabil.

ADVERTISEMENT

Construit din granit negru de cea mai bună calitate, cu o cruce impresionantă din marmură neagră, cripta familiei Gușman are trei locuri. Două sunt, din păcate, deja ocupate, alături de Petrică Mîțu Soian odihnindu-se și Maria Gușman, soția prietenului apropiat al artistului, stinsă din viață cu doar câteva luni înaintea cântărețului.

Monumentul funerar are sculptate, pe lângă numele celor care odihnesc acolo, și imaginile celor trei, realizate, artistic, după fotografiile preferate. Pe placa funerară a lui Petrică Mîțu Stoian stau scrise și epitafe emoționant.

ADVERTISEMENT

”Pământul este scena pe care omul apare, își joacă rolul și apoi dispare”, sunt cuvintele scrise pe placa funerară și care îl însoțesc, dincolo de viață, pe cunoscutul și regretatul artist din muzica populară oltenească.

”Du-mă, fericire, în sus și izbește-mi tâmpla de stele  până când lumea mea prelungă și în nesfârșire se face coloană sau altceva mult mai înalt și mult mai curând”, este cel de-al doilea epitaf, unul mai criptic, de pe monumentul funerar al regretatului Petrică Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT

Doru Gușman s-a ocupat de toate aranjamentele funerare

FANATIK a vorbit cu unul dintre vecinii lui Doru Gușman și al regretatului Petrică Mîțu Stoian. Iar bărbatul, care îl cunoaște pe prietenul cântărețului de mai bine de 30 de ani, ne-a dezvăluit ce s-a întâmplat în ultimele luni la mormântul artistului.

”Doru Gușman s-a ocupat de tot monumentul. A investit bani grei acolo, dar a făcut totul așa cum și-a dorit Petrică Mîțu Stoian. Domnul profesor Gușman merge de cel puțin două ori pe săptămână la mormânt, l-am văzut eu. Pune flori, curăță pe acolo, aprinde lumânări”, ne-a spus, în exclusivitate, vecinul lui Doru Gușman.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, ne-a mai spus, șoptit, bărbatul, în afară de Doru Gușman, la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian nu merg prea mulți oameni. Sau, cel puțin, el nu a aflat să se întâmple asta.

”Nu cred că au mers de două ori la mormânt surorile lui Petrică. E adevărat, nici nu stau aici, în Craiova, au de mers destul de mult până să ajungă aici, dar, oricum, nu ele se ocupă de mormânt. Au fost discuții despre înmormântare, nu voiau să îl lase să fie îngropat aici, alături de prietenii lui, așa cum voia Petrică”, ne-a mai precizat bărbatul.

Înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian, subiect de controverse

Anul trecut, la începutul lunii noiembrie, atunci când Petrică Mîțu Stoian se stingea, total neașteptat, din viață, a izbucnit un scandal de proporții pe tema rămășițelor pământești ale artistului. Mai exact, Doru Gușman s-a certat, public, cu Niculina Stoican după ce trupul regretatului artist a fost depus la Ansamblul Maria Tănase din Craiova.

”El a plecat de la Ansamblul Maria Tănase supărat, foarte supărat! Și a plecat din cauza ei, din cauza Niculinei Stoican. Pentru că îl teroriza, îl umilea. Nu s-a dus la un spectacol sau ceva, i-a făcut adresă la primărie, primăria i-a tăiat ziua. Mi-a spus: `Nu mai suport`.

El s-a pensionat din cauza ei, să scape de ea, să nu o mai vadă. Astea sunt cuvintele lui: `Nu vreau să o mai văd. Nu suport să mă umilească ea`. Știe toată lumea, știu cântăreții mari. Nu îl lasă acum, nici mort, în pace, vrea să se răzbune, nu știu”, spunea Doru Gusman, în direct, la Oltenia TV.

Înmormântarea în locul ales de Petrică Mîțu Stoian a fost și ea problematică, mai ales că surorile voiau să îl ducă, pare-se, să se odihnească în cimitirul din Isverna, alături de părinți. ”M-a mirat și pe mine că nu l-au adus aici, să fie înmormântat alături de părinții lui”, ne spunea vecina lui Petrică Mîțu Stoian din Isverna. Totuși, la acea vreme, Doru Gușman a reușit să îi convingă surorile să îi respecte ultima dorință artistului, iar Petrică Mîțu Stoian se odihnește în cimitirul din Craiova.

Petrică Mîțu Stoian ar fi împlinit 62 de ani

Astăzi, 18 septembrie 2022, Petrică Mîțu Stoian ar fi împlinit 62 de ani. Artistul, care s-a stins înainte de vreme, este plâns și acum de bunul său prieten și coleg de scenă, Constantin Enceanu.

”La ultima aniversare i-am luat o geacă de piele drept cadou de ziua lui. De fiecare dată făceam petreceri la el acasă, dar nu sâmbătă sau duminică pentru că aveam evenimente. Invita câțiva prieteni apropiați și ne răsfăța cu tot felul de preparate, făcute chiar de el.

Îi plăcea să gătească și se lăuda cu ce făcea. Ultima oară ne-a făcut supă de pasăre de curte, cu tăieței făcuți de el și friptură la cuptor cu tot felul de mirodenii”, spunea pentru FANATIK, Constantin Enceanu, întristat că în acest an nu va avea ocazia să își strângă în brațe prietenul.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noiembrie 2021, la Reița, pe când se afla într-o clinică la care mersese pentru a se recupera mai repede după ce se îmbolnăvise de COVID-19.

ADVERTISEMENT