News

Ce propuneri are Florin Cîţu în moțiunea pentru Congresul PNL. Premierul: „Este oficial acum. Mi-am depus candidatura”. Update

Cum arată moțiunea lui Florin Cîţu pentru Congresul PNL. Ce prevederi are documentul.
20.08.2021 | 16:27
Ce propuneri are Florin Citu in motiunea pentru Congresul PNL Premierul Este oficial acum Miam depus candidatura Update
ADVERTISEMENT
20-08-2021
14:23

Declarațiile lui Florin Cîțu despre candidatura la șefia PNL

Premierul și-a depus candidatura pentru poziția de lider al PNL, în mod oficial, vineri. Aceasta a făcut declarații după acest moment și a explicat că a intrat în această cursă pentru unirea PNL.

„Astăzi se vede că mesajul meu de a face România liberală a prins. Avem până acum 32 de filiale care au semnat sau sunt alături de noi în acest demers.

Le mulţumesc tuturor care sunt astăzi lângă mine, dar nu ne oprim aici pentru că am intrat în această cursă ca să unesc PNL şi vom încerca până în 25 septembrie să îi avem pe toţi lângă noi, dar cu siguranţă după 25 septembrie vom avea întreg PNL în jurul acestei moţiuni.

Este oficial acum. Mi-am depus candidatura pentru preşedinţia PNL acum 10 minute”, a precizat premierul.

Prim-ministrul a vorbit și despre faptul că după Congresul PNL, deciziile vor fi luate cu totul altfel în partid. El a mai precizat că are o echipă de oameni „care au făcut performanţă”.

„După 25 septembrie altfel se vor lua deciziile în PNL. Eu construiesc echipe, m-am înconjurat de oameni care au făcut performanţă şi nu voi rămâne singur. Această cursă nu e despre mine, despre contracandidatul meu, este despre viitorul PNL, dar şi despre viitorul României”, a afirmat Florin Cîţu.

Florin Cîțu și-a depus moțiunea pentru Congresul PNL din septembrie. Acesta are mai multe propuneri în documentul de 28 de pagini. Premierul are obiective importante pe care vrea să le atingă.

Cum arată moțiunea lui Florin Cîţu pentru Congresul PNL. Ce puncte conține

Printre acestea, se află intrarea României Spaţiul Schengen, revizuirea Constituţiei și desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ).

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre lucrurile pe care le dorește premierul se află și apropierea țării noastre de trecerea la moneda euro, dar și digitalizarea ANAF sau sporirea încrederii în instituțiile statului.

Totodată, premierul vrea să fie pus accentul pe antreprenoriat și pe proprietatea privată, care sunt numite „esența liberalismului”.

ADVERTISEMENT

„Esenţa liberalismului: proprietatea privată şi toate corolarele care decurg din aceasta – ordinea pieţei libere, încrederea în capacitatea antreprenorială şi buna funcţionare a democraţiei – nu s-au bucurat de atenţia cuvenită în societatea românească, ci au fost mai degrabă stigmatizate”, a scris Florin Cîţu în textul moţiunii.

Premierul Florin Cîțu dorește să fie implementat un liberalism modern în partidul pe care vrea să îl conducă. Acesta a punctat mai multe lucruri pe care acesta le cuprinde, cum ar fi statul de drept, punerea cetățenilor în centrul guvernării sau concentrarea asupra bunurilor și serviciilor oferite.

ADVERTISEMENT

„Liberalismul modern pe care îl susțin se bazează pe următorii piloni:
● Punerea cetățenilor în centrul guvernării și politicii prin oferirea celui mai avantajos contract politic pentru aceștia.
● Statul de drept.
● Statul eficient pus în slujba cetățeanului.
● Concentrarea statului asupra furnizării corespunzătoare a celor mai importante bunuri și servicii publice.
● Furnizarea cadrului instituțional necesar producției private eficiente a unor bunuri și servicii aflate astăzi în sarcina statului”, notează Florin Cîțu în documentul pe care l-a prezentat vineri, la ora 16:00.

Ce mai cuprinde documentul prezentat de Florin Cîțu pentru obținerea șefiei PNL

Florin Cîțu a explicat că PNL-ul condus de el, în cazul în care va câștiga lupta pentru șefia PNL cu Ludovic Orban, își impune realizarea mai multor obligații:

ADVERTISEMENT
  • bugete construite transparent;
  • sporirea investițiilor publice anual;
  • digitalizarea ANAF;
  • digitalizarea actului de justiție;
  • finanțarea modernizării instituțiilor de pe piața muncii (digitalizarea ANOFM, ANPIS, Inspecției Muncii – 88 mil euro prin PNNR).

De asemenea, Florin Cîțu mai precizează că dorește ca dosarele de pensii să fie digitalizate.

„Digitalizarea tuturor dosarelor de pensii din România și digitalizarea caselor de pensii (85 mil euro prin PNRR)”, se mai arată în document.

Consultă aici moţiunea lui Florin Cîţu pentru Congresul PNL.

ADVERTISEMENT