News

Cum arată noile troleibuze Solaris și ce dotări au. Vor circula în București din 2024. Foto

Bucureștenii vor circula cu noile troleibuze Solaris începând de anul viitor. Cum arată acestea și ce dotări au, anunțul STB
18.10.2023 | 17:06
Cum arată noile troleibuze Solaris. Colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Cum arată noile troleibuze Solaris. Reprezentanții STB (Societatea de Transport București) au făcut publice imagini cu mijloacele de transport în comun, cu care bucureștenii vor putea circula începând de anul viitor, din 2024.

Cum arată noile troleibuze Solaris

Locuitorii din Capitală primesc o veste bună în ceea ce privește transportul în comun. Din 2024, vor putea circula cu noile autobuze Solaris. Este vorba de 100 de astfel de mijloace de transport, care vor fi repartizate în cele patru depouri: Bujoreni, Berceni, Bucureştii Noi şi Vatra Luminoasă.

ADVERTISEMENT

Acestea vor circula pe toate liniile existente din București. Prezentarea oficială a noului troleibuz Solaris a fost făcută, în urmă cu câteva zile, de reprezentanții STB S.A. la Salonul Auto din București.

Troleibuzele au dotări suplimentare față de cele vechi, cărora le vor lua locul în curând. Pe lângă instalațiile de aer condiționat, acestea au computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online.

ADVERTISEMENT

Cu ce sunt dotate noile troleibuze

Totodată, vor fi dotate cu un sistem de informare audio-video și un sistem de numărare a călătorilor. Prin urmare, șoferii vor ști exact câți pasageri se află în troleibuzele Solaris, odată ce vor porni la drum.

De altfel, pasagerii vor beneficia de prize pentru încărcarea telefoanelor mobile, dar și de sistem WiFi. Lungimea unui troleibuz este de 12 metri și are podea complet coborâtă, potrivit STB.

ADVERTISEMENT

„Troleibuzul are o autonomie de 20 kilometri, având funcția de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/ deconectarea la/ de la rețeaua electrificată se face autonom, din cabina șoferului.

Continuăm investițiile pentru modernizarea flotei și creștem calitatea serviciului public de transport”, au transmis, miercuri, reprezentanții societății de transport.

ADVERTISEMENT

Primarul Nicușor Dan declara, acum ceva timp, că noile troleibuze au o garanție de funcționare de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani. Contractul pentru achiziția acestora a fost semnat în decembrie 2022 și este de 290 milioane lei plus TVA.

 

ADVERTISEMENT