News

Cum arată noile uniforme ale Poliției Române. Instituția a prezentat designul care a stârnit controverse

Reprezentanții Poliției Române au prezentat marți noile uniforme pe care oamenii legii le vor purta și care au atras mai multe critici, inclusiv din partea celor din Sindicatul Europol.
19.07.2022 | 19:58
Cum arata noile uniforme ale Politiei Romane Institutia a prezentat designul care a starnit controverse
În stânga imaginii sunt vechile uniforme ale polițiștilor, iar în dreapta sunt cele noi. Foto: facebook.com/www.politiaromana.ro
ADVERTISEMENT

Conform postării de pe pagina de Facebook a Poliției Române, vechile uniforme vor mai fi purtate o perioadă, până când toți oamenii legii vor primi noul echipament.

Noile uniforme, păreri pro și contra

Postarea despre noile uniforme ale polițiștilor a fost apreciată cu 4.000 de like-uri. De asemenea, până la ora redactării acestei știri au fost înregistrate aproximativ 650 de comentarii.

ADVERTISEMENT

Printre acestea au fost și unele în care era apreciată schimbarea uniformelor polițiștilor, dar au fost destule care au conținut multe ironii la adresa noului design.

Mulți internauți au subliniat că actuala uniformă va genera confuzie în rândul populației, având în vedere că ar semăna cu uniformele folosite de Jandarmeria Română.

ADVERTISEMENT

Alți comentatori au scris că noua uniformă a polițiștilor seamănă cu aceea pe care o au colegii de la Poliția Locală. Au fost și unele păreri mai dure, în care noul echipament a fost comparat cu o salopetă.

O doamnă a scris că uniforma care va fi folosită curând de polițiști seamănă cu uniforma folosită de angajații unei benzinării cunoscute în România.

ADVERTISEMENT

Întrebări despre un echipament de protecție

Au fost și persoane care s-au întrebat de ce oamenii legii nu au primit și veste antiînjunghiere odată cu noile uniforme. Mai departe vom prezenta reacția unor sindicaliștii din poliție, nemulțumiți de noile uniforme.

Așa se pare că va arăta noua uniformă de poliție, iar în imaginile de mai jos veți regăsi jachetă de primăvară-vara( impermeabilă), pulover model polar, bereta, șepcuța și încălțămintea tactică.

ADVERTISEMENT

(…) Noile uniforme au fost introduse de către Ministerul de Interne din acest an. De asemenea, de la 1 octombrie, MAI a decis ca polițiștii să nu mai primească norma financiară lunară de echipare.

(…) Cu privire la designul și calitatea articolelor din noua uniformă vă lăsăm să trageți concluziile, noi neputând să vă spunem la acest moment, după cum am anticipat, decât că a primat cantitatea în detrimentul calității”, se arată în postarea lansată în urmă cu trei zile de sindicaliștii de la Europol.

 

ADVERTISEMENT