News

Cum arată noua viață a Sorinei, fetița adoptată din Baia de Aramă! Lecții de gimastică și de pian, a început școala peste ocean

08.09.2019 | 14:50
Cum arata noua viata a Sorinei fetita adoptata din Baia de Arama Lectii de gimastica si de pian a inceput scoala peste ocean

Cazul Sorinei, fetița de 9 ani din Baia de Aramă care a fost luată de autorități cu jandarmii de la familia de adopție, a făcut înconjurul presei la începutul verii. S-a ajuns chiar și la procurorul general, Bogdan Licu, cel care a băgat bețe în roate pentru ca această adopție să fie anulată. Tot în jurul acestei adopții cu cântec au planat tot felul de conspirații care mai de care mai absurde, printre care s-a vehiculat și cea prin care Sorina ar fi fost adoptată pentru a i se recolta organele! Cu toate acestea, fetița este bine mersi în sânul familiei Săcărin, a început școala în SUA și duce o viață excelentă la New York alături de noii săi frați, Ava și Adam.

Sorina a început școala în New York, după ce a plecat de la Baia de Aramă

Într-un interviu acordat pentru ziare.com, tatăl adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, spune că fata s-a adaptat excelent la viața de peste ocean. El povestește că micuța a început școala pe 4 septembrie și că a fost trimisă la cursuri intensive de limba engleză.

„Înțelege câte ceva, a învățat câteva cuvinte în engleză, dar asta nu e o problemă într-o țară de emigranți. Toate școlile, toate clasele au și copii care nu vorbesc engleză și există programe speciale “english as a second language”, a spus tatăl Sorinei, pentru sursa citată.

Sorina face cursuri de pian și s-a apucat de gimnastică

Totodată, tatăl Sorinei a vorbit și despre noile preocupări ale fetiței. Astfel, aceasta s-a apucat să ia lecții de pian după ce a început să cânte la acest instrument alături de mama sa și de sora ei mai mare. Totodată, după ce a văzut o carte cu gimnaste și a aflat că „acesta este sportul la care se dau medalii”, Sorina a vrut să facă și cursuri de gimnastică. De asemenea, copila din Baia de Aramă a învățat să înoate la New York: „face o lățime de bazin pe sub apă”, a lăudat-o tatăl. Iar când vrea să se relaxeze iese la plimbare cu cei doi câini ai familiei.

Viața Sorinei s-a schimbat total de când a ajuns la New York
Viața Sorinei s-a schimbat total de când a ajuns la New York *foto: ziare.com

Cât despre situația legală a copilului: „Am înțeles că există apelul făcut de procurorul general pentru ordonanța de interzicere a părăsirii țării, care cred că a rămas însă fără obiect. Și mai există acțiuni de nulitate a adopției făcute de familia Saramat. Nu cred că au vreo șansă de reușită, copilul e deja cetățean american, adopția este perfect legală, în conformitate cu Convenția de la Haga. Sorina are acum o familie și eu cred că acesta este interesul superior al copilului. Oare poate cineva să judece altfel?”, se întreabă Gabriel Săcărin.

Tags: