Acesta e Dinamo pe care Miriuţă l-a pregătit pentru play-off

Dinamo, play-off, Vasile Miriuta, noul, transferuri, teren, jucatori, lupta
SPECIAL FANATIK

Dinamo va avea 4 etape infernale până la terminarea sezonului regular, cu CS U Craiova (a), Concordia Chiajna (d), FCSB (a) şi Astra Giurgiu (d). Lotul a suferit câteva modificări în vederea luptei dure care se va da pentru accesul în play-off, în care pleacă de pe locul 7, la două puncte sub Astra, unul sub Botoşani şi la egalitate cu Viitorul, cele 3 echipe de deasupra.

Dinamo va pleca luni în stagiul de pregătire centralizată în Cipru, programat în perioada 15-26 ianuarie, la complexul hotelier „Elias Beach” din Limassol. Antrenorul Vasile Miriuţă a renunţat la 3 jucători, Rivaldinho, Bokila şi Oliva, iar Penedo nu s-a prezentat la reunire. În compensaţie „cîinii” au făcut 3 transferuri, spaniolul Aitor Rueda Monroy (30 de ani), croatul Ivan Pesic (25 de ani) şi pribeagul Dan Nistor (29 de ani), plus împrumutaţii Mihai Popescu (24 de ani), Vlad Olteanu (21 de ani), ambii de la FC Voluntari, şi Daniel Popa (23 de ani), de la FC Botoşani. Astfel prinde contur un nou prim „11”.

Portarul panamez Jaime Penedo nu s-a prezentat la reunire, Vasile Miriuţă este foarte supărat şi, dacă va mai veni, panamezul va fi trecut probabil pe banca de rezerve, între buturi urmând să-i ia locul Laurenţiu Brănescu, mai ales că s-a refăcut complet după accidentările trecute şi nu are „decât” 13 ani mai puţin.

Cum va arăta Dinamo cu transferurile făcute de Vasile Miriuţă

Linia defensivă pare bătută în cuie: Romera, Nedelcearu, Katsikas şi Steliano Filip, cu variantele Constantin Nica pe dreapta, Mihai Popescu pe centru şi Vlad Olteanu pe stânga. În faţa lor, la „închidere”, cele mai mari şanse la titularizare le au Monroy şi Mahlangu, cu condiţia ca primul să se pună la punct în pregătiri cu forma fizică, având în vedere că n-a mai jucat de vreo 7 luni...

Linia de mijloc, principala forţă care dă speranţe

Linia de mijloc pare principalul câştig al dinamoviştilor din punctul de vedere al transferurilor reuşite până acum, Ivan Pesic şi Dan Nistor fiind fotbalişti capabili să dezvolte jocul la cu totul alţi parametri, mult peste ce au arătat dinamoviştii în sezonul de toamnă. Vasile Miriuţă mai are la dispoziţie un Hanca, un Nascimento, un Salomao, este clar că „mijlocul” va fi punctul forte al echipei în încercarea disperată de a prinde play-off-ul pe ultima linie dreaptă. Hanca, Nistor, Salomao sau Pesic, Nistor, Salomao cu Hanca la „închidere” în locul lui Monroy, sau Hanca, Nistor, Pesic (croatul poate juca la fel de bine şi pe stânga, şi pe dreapta) sunt formule mediane care dau speranţe dinamoviştilor.

Atacul e subţire rău...

Atacul, deocamdată, pare o problemă. Doar cu slovacul Adam Nemec, care a avut un sezon autumnal modest este greu să baţi Craiova, FCSB sau Astra. Daniel Popa a mai căpătat experienţă cât a fost împrumutat la FC Botoşani, unde a jucat 22 de meciuri, în care, însă, n-a dat decât un gol şi 3 pase decisive, destul de puţin, dar, revenind la Dinamo, nu poate fi, încă, decât o soluţie de avarie pentru perioadele de indisponibilitate ale lui Nemec, nicidecum un concurent periculos la titularizare. Nou venitul Ivan Pesic poate juca şi el în atac, dar se simte mai bine şi poate da un randament mai bun venind din spate, din linia mediană.

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
19:00Telekom Sport 1
Liga Naţională CSM Bucureşti - CSU Danubius Galaţi
1 EUR4.6614 lei+0,0100
1 USD3.7984 lei-0,0070
1 XAU163.0820 lei+0,4074