Sport

Cum arată noul Ferrari! Modelul futurist, prezentat oficial! Galerie foto

15.02.2019 | 16:47
Cum arata noul Ferrari Modelul futurist prezentat oficial Galerie foto

Scuderia Ferrari a prezentat primele imagini cu noul monopost  SF90, cel cu care italienii vor concura în noul sezon de Formula 1.

Monopostul are o greutate de 740 de kilograme cu tot cu pilot și este cel de-al șaselea model construit de Ferrari în epoca hibridă.

Primele teste cu noul monopost vor avea loc la Barcelona, în perioada 18-21 februarie.

Vezi imaginile în galeria foto de mai sus!

Cum arată noul Ferrari! Modelul futurist, prezentat oficial!

“În 2018, echipa chiar a avut realizări importante, iar în acest an monopostul cunoaște o evoluție față de cel de anul trecut, nu o revoluție. Am încercat să forțăm limitele și să fim cât mai inovatori. Am muncit mult și ne place rezultatul”, a declarat Mattia Binott, noul director al scuderiei Ferrari.

De notat faptul că Ferrari așteaptă un nou titlu mondial din 2008, ultimul deceniu reprezentând o perioadă de coșmar pentru o scuderie obișnuită cu succesul.

Cei doi piloți Ferrari în 2019 vor fi Sebastian Vettel și Charles Leclerc. Dacă despre pilotul german nu pot fi spuse prea multe lucruri, acesta fiind de patru ori campion mondial cu Red Bull, apariția tânărului pilot francez reprezintă o surprizeă pentru fani.

Leclerc, care are 21 de ani și tot atâtea starturi în cursele de Formula 1, vine de la Sauber, iar primele sale puncte în Marele Circ le-a obținut în 2018 pe circuitul din Azerbaidjan. Leclerc a încheiat sezonul precedent pe locul 13, cu 39 de puncte.

Mișcarea este cu atât mai surprinzătoare, cu cât Kimi Raikkonen, un pilot extrem de experimentat, a făcut schimbul cu Leclerc și va merge la Sauber.

De 16 ori câștigătoare la constructori și cu 15 titluri în clasamentul piloților, Ferrari pare că va fi din nou în umbra celor de la Mercedes și în 2019, care și-a păstrat ambii piloți, pe Lewis Hamilton și pe Valtteri Bottas.

Prima cursă din noul sezon va avea loc în Australia, pe 17 martie.