Fotbal intern

Cum arată o zi din viața lui Vlad Chiricheș în iadul pandemiei la Modena. „Îmi e dor de familie și să joc pentru România!” VIDEO

02.04.2020 | 12:35
Cum arata o zi din viata lui Vlad Chiriches in iadul pandemiei la Modena Imi e dor de familie si sa joc pentru Romania VIDEO
ADVERTISEMENT

În această perioadă, când și România se strânge în mare parte în interiorul propriilor locuințe, din cauza uraganului morții adus de pandemia de COVID 19, site-ul FRF caută să ofere zilnic tot felul de materiale legate de jucătorii noștri de afară.

Cum arată o zi din viața lui Vlad Chiricheș în iadul pandemiei

Aflat la Modena, unde stă închis în casă de 22 de zile, Vlad Chiricheș a acceptat să reconstituie într-un reportaj FRF, cum arată o zi din viața sa în timp de pandemie, într-o Italie aproape pusă la pământ de virluența virusului care a secerat aici mii de vieți.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș, căpitanul echipei naționale, se poate spune că este un mare campion al ghinionului, pentru că el nu a mai intrat pe teren la un meci al echipei sale de club Sassuolo de aproape șase luni.

A jucat doar patru meciuri pentru Sassuolo în acest sezon

S-a accidentat stupid, în prima repriză a meciului jucat pe 12 octombrie în Insulele Feroe de tricolori în preliminariile EURO 2020 și de atunci a revenit la antrenamente abia în februarie 2020, dar în martie fotbalul a fost oprit și acum Chiricheș se pregătește de unul singur, la locuința lui din Modena.

ADVERTISEMENT

Vlad a jucat doar patru meciuri la Sassuolo, acolo unde antrenor este fostul jucător al lui CFR Cluj, Roberto de Zerbi și a venit sub formă de împrumut de la Napoli vara trecută.

E blocat în casă de trei săptămâni

Nu crede că o zi din viața dusă în carantină de unul singur e spectaculoasă, dar mai mult de atât nu se poate.  “Poate nu e spectaculoasă, dar acesta e adevărul, acestea sunt activitățile. Nu îmi e deloc ușor, sunt blocat aici, ieri s-au împlinit fix 3 săptămâni, sunt 22 de zile consecutive în casă… Iar soția și cei doi copii sunt în România, la fel părinții mei…”

ADVERTISEMENT

Micul dejun îl ia la ora 9:00. Ouă fierte, avocado, măsline verzi și puțină brânză, specialitate italiană. O cafea și un suc de fructe.

La prânz vrea specific românesc

Nu pregătesc prea multe dimineața, pentru că trebuie să fiu chiar mai atent decât în mod normal la condiția fizică în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Dar și pentru că la prânz îmi e tare poftă de ceva românesc, abia acolo îmi voi da toată silința în bucătărie”.

Antrenamentele le face pe terasa locuinței din Modena

Are două ședințe de pregătire în fiecare zi. Prima începe la ora 11:00. Ambele se desfășoară pe terasa locuinței.Am mai multe seturi de exerciții pe care le alternez. Le recomand tuturor celor care practică fotbalul, atât sportivi profesioniști, cât și copiilor care încep acum acest drum în fotbalE o perioadă cu provocări pentru sportivi, trebuie să compensăm lipsa efortului din antrenamente și din competiție. În plus, exercițiile fizice îți dau nu doar un tonus fizic bun, ci și o stare pozitivă.”

Cea de-a doua etapă a pregătirlor se desfășoară după-amiază. Dar asta numai după ce iese în curte și se relaxează citind o carte. Acum lecturează cărți motivaționale, de dezvoltare personală.

Citește cărți de dezvoltare personală

“Citesc “Secretele minții de milionar” de T. Harv Eker, o lectură din categoria dezvoltare personală – cărți motivaționale. Te ajută mai mult să scapi de prejudecățile în afaceri și în viață, să îți construiești un parcurs de succes. Nu e vorba despre bani neapărat, ci despre opțiunile pe care le ai și nu îți dai seama că le ai!”

Fix la ora 14:00 Vlad se așează la prânz, unde în lipsa jumătății sale, trebuie să dezvolte și calități de bucătar. În ziua reportajului a decis să pregătească o ciorbă de fasole cu afumătură, ceva sută la sută românesc, dar cu ingrediente locale. I-ar plăcea să le o gătească și colegilor de la echipa națională, la Mogoșoaia, la prima reuniune, dar știe că nu e tocmai meniul indicat pentru sportivi.

Seara e momentul de informare despre ce în România

A doua etapă a antrenamentelor începe la ora 16:00. Chiricheș ține foarte mult să se afle în cea mai bună formă atunci când totul se va termina și se va relua activitatea competițională.

Seara ia doar o gustare, nu mai e loc de altceva. Și se trece la momentul de informare asupra situației din România. “Stau foarte puțin la televizor, mai urmăresc pe net anunțurile legate de evoluția pandemiei în România, declarațiile autorităților, măsurile care se iau.”

Mesajul din inimă pentru suporterii români

În final, după ce a încercat să dea impresia unui om stăpân pe el, care gestionează cu calm și lucidiatate situația, Vlad Chiricheș dă jos masca (nu de protecție) și se lasă năpădit de sentimente.

“Dar cel mai mult, în perioada asta a zilei, stau pe telefon cu familia… Îmi e atât de dor de ei… Și de voi, suporterii noștri! Îmi e dor să joc pentru ROMÂNIA! Vă îmbrățișez, protejați-vă pe voi și pe cei dragi, stați cât mai mult în case! Va fi bine, până la urmă! Hai, România!”

ADVERTISEMENT