Sporturi

Cum arată o zi la US Open pentru Sorana Cîrstea: “Îmi este teamă să nu iau virusul”

02.09.2020 | 14:28
Cum arata o zi la US Open pentru Sorana Cirstea Imi este teama sa nu iau virusul
ADVERTISEMENT

În contextul actualei pandemii de coronavirus, Sorana Cîrstea face față cu greu măsurilor extrem de restrictive de la Open-ul din SUA, însă cu toate acestea a reușit să treacă în primul tur de Christina McHale, scor 6-4, 7-5.

După ce turneul de la Wimbledon a fost amânat pentru anul viitor, turneul de Grand Slam din SUA este primul organizat în perioada pandemiei, fiind o provocare atât pentru jucătoare cât și pentru organizatori.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din România se pregătește de marele meci din turul al doilea cu Johanna Konta, în condiții de maximă izolare: ,,Konta este o jucătoare bună, solidă, care are multă experiență la nivelul ăsta”.

Sorana Cîrstea e în turul 2 la US Open: ,,Suntem foarte izolați, nu avem voie nici măcar să dăm o tură prin afara hotelului, prin parcare”

Frumoasa sportivă din România a vorbit pentru Eurosport despre măsurile drastice luate de organizatori: ,,Eu cred că la un moment dat trebuie să relaxăm măsurile, pentru că este dificil să jucăm săptămână de săptămână în aceste condiții. Suntem testați la fiecare 72 de ore”.

ADVERTISEMENT

Sorana a avut cuvinte de laudă pentru adversara sa venită din calificări: ,,Am făcut un meci destul de bun, McHale este o jucătoare destul de incomodă, care săptămâna trecută a jucat destul de bine, a trecut de calificări, a avansat în două runde pe tablou”.

Sorana Cîrstea: ,,Deja sunt două săptămâni de când mă aflu aici”

Legat de meciul cu Konta din turul al doilea de la US Open, unde a ajuns o altă jucătoare din România, Sorana s-a declarat optimistă: ,,Eu am încredere în armele mele și probabil nu pornesc favorită, dar atunci când joc bine cred că pot să bat pe oricine”.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Johanna Konta va avea loc, joi, 3 septembrie, iar pentru accederea turul secund, sportiva noastră a primit un cec în valoare de 84.000 de euro și 70 de puncte WTA.

,,Îmi este teamă să nu iau virusul și mai stau vreo două săptămâni pe aici”

Pentru a-și putea desfășura activitatea sportivă fără întreruperi, jucătoarea a fost nevoită să fie extrem de precaută: ,,Asta este, prefer să joc în condițiile astea, decât să mai stau 5 luni acasă. Prefer să joc. Nu sunt o persoană foarte socială, îmi este puțin teamă să nu iau virusul și să mai stau vreo două săptămâni pe aici”.

ADVERTISEMENT

Cîrstea crede că e momentul ca autoritățile să relaxeze măsurile care îngreunează foarte mult pregătirea și desfășurarea turneelor: ,,Am respectat toate regulile. Prima săptămână a fost ok, dar cu cât trec zilele cu atât este mai greu. Eu cred că la un moment dat trebuie să relaxăm măsurile, pentru că este dificil să jucăm săptămână de săptămână în aceste condiții”.

ADVERTISEMENT