Life

Cum arată palatul în care ar fi plecat Vladimir Putin în concediu. Reședința are propriul heliport și se întinde pe 930 de hectare

Cum arată palatul în care ar fi plecat Vladimir Putin în concediu. Reședința dispune de propriul heliport și se întinde pe 930 de hectare.
26.09.2022 | 20:20
Cum arata palatul in care ar fi plecat Vladimir Putin in concediu Resedinta are propriul heliport si se intinde pe 930 de hectare
Cum arată palatul în care ar fi plecat Vladimir Putin în concediu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin ar fi plecat în concediu în palatul său din Valdai. Reședința are 930 de hectare, dar și propriul heliport. Liderul de la Kremlin ar fi luat o pauză.

Cum arată palatul în care ar fi plecat Vladimir Putin în concediu

Potrivit jurnalistei ruse independente Farida Rustamova, președintele Vladimir Putin ar fi plecat în estul țării, în regiunea Novgorod, la palatul său din Valdai.

ADVERTISEMENT

Președintele “dormea” atunci când mulți bărbați au aflat că vor fi trimiși pe front. Anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială ar fi fost înregistrat, după cum a transmis jurnalista.

“Pe 21 septembrie, la 9.00 dimineața, când mulți bărbați au aflat că vor fi trimiși pe front, în așa-numita mobilizare parțială, Putin dormea. Videoclipul cu mesajul său nu a fost transmis în direct.

ADVERTISEMENT

Mai târziu, în acea zi, președintele a călătorit la Veliki Novgorod, unde a vizitat o școală tehnică și a asistat la concert.”, a transmis Farida Rustamova în buletinul său informativ de pe canalul de Telefgram Faridaily, transmise SVTV, citat de libertatea.ro.

Ulterior, Putin ar fi intrat în pauză în activitățile publice, care ar dura cel puțin o săptămână, “potrivit a trei surse familiare cu programul președintelui”, a mai relatat jurnalista.

ADVERTISEMENT

Președintele Rusiei ar fi în vacanță la Valdai, însă jurnalista nu a primit nicio confirmare din surse oficiale, deși l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Reședința de stat de la Valdai se află în peninsula Muntele Sirenelor, între lacurile Valdai și Dinner.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost construită la începutul anilor ’80 pentru Leonid Brejnev. A fost folosită regulat și de Boris Elțîn, care obișnuia să se relaxeze la pescuit.

Reședința se întinde pe 930 de hectare, fiind prevăzută și cu un heliport.

Putin ar fi pregătit deja filmări pentru a-și putea lua o pauză

Săptămâna trecută, Putin a anunțat mobilizarea parțială a trupelor, iar acum s-ar fi retras la reședința sa din Valdai.

În plus, pentru a putea dispărea din spațiul public, Kremlinul ar fi făcut apel la “conserve”. Mai mult, ar fi fost pregătite materiale de presă preînregistrate. Aceasta este o tehnică de PR “folosită atunci când Putin vrea să ia o pauză”.

“Sunt întâlniri bilaterale prefilmate, pe care serviciul de presă le publică la momentul potrivit pentru a crea impresia că președintele lucrează încontinuu.

Kremlinul a deschis deja primul set de conserve.”, a mai precizat Rustamova.

Una dintre întâlnirile prefilmate ar fi fost și cea cu Vitali Mutko, directorul general al insituției de dezvoltare financiară DOM RF.

ADVERTISEMENT