News

Cum arată plămânii unei persoane nevaccinate în comparație cu cei ai uneia vaccinate: „Acești pacienți sunt aproape imposibil de salvat”

Care sunt diferențele între plămânii unei persoane vaccinate și cei ai uneia nevaccinate?
14.10.2021 | 00:08
Cum arata plamanii unei persoane nevaccinate in comparatie cu cei ai uneia vaccinate Acesti pacienti sunt aproape imposibil de salvat
ADVERTISEMENT

Un medic de la Spitalul Universitar din Capitală a vorbit despre felul în care arată plămânii diverșilor pacienții care ajung la spital din cauza infecției cu coronavirus și, mai mult decât atât, a făcut o comparație între cei care s-au imunizat și cei care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Cum arată plămânii unei persoane vaccinate și cei ai uneia nevaccinate

De asemenea, medicul a atras atenția asupra faptului că sunt mulți pacienți care ajung prea târziu la spital, când starea lor este deja una foarte gravă și ei ajung la Terapie Intensivă și chiar au nevoie de oxigen pentru a putea trăi.

ADVERTISEMENT

Medicul a precizat chiar faptul că consecințele pe care această boală le are asupra plămânilor în cazul celor cu forme severe este una ireversibilă.

“Am tot vorbit de insuficiența respiratorie severă a pacienților critici Covid-19.

Este o suferință extrem de gravă, necesarul de oxigen crește ca în nicio altă boală pulmonară, motiv pentru care toate spitalele au crescut capacitatea de stocare si distribuire a oxigenului la niveluri de neimaginat.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că, deși de mare gravitate toți acești pacienți trăiesc și sunt acasă de ceva vreme!

Prea mulți pacienți amână însă foarte mult prezentarea la spital și consecințele asupra plămânilor sunt devastatoare, de multe ori, ireversibile!

ADVERTISEMENT

Nu stați acasă cu saturații mici de oxigen! Acești pacienți sunt aproape imposibil de salvat!”, a precizat dr. Elena Copaciu, medic șef Clinica Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență București.

Mai jos pot fi văzute toate aceste imagini cu plămânii pacienților infectați cu coronavirus, dar și explicația fiecărei imagini în parte:

ADVERTISEMENT

Cifrele pandemiei sunt din ce în ce mai îngrijorătoare

Incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus a atins cote alarmante, care aproape depășeau graficele inițiale făcute de autorități. Spre exemplu, în Capitală, aceasta a ajuns la 15,1 la mia de locuitori.

Și în Ilfov situația este alarmantă, deoarece acolo s-a luat decizia ca toate școlile să fie închise, de luni, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică.

De altfel, în toată țara mai există doar două județe care nu sunt încă în scenariul roșu.

Este vorba despre Harghita și Covasna, două zone în care rata de infectare este mai mică de trei la mia de locuitori.

Numărul infectărilor se menține zilnic aproape de 15.000 și cazurile de persoane decedate crește pe zi ce trece.

ADVERTISEMENT