News

Cum arată plămânii unui medic infectat cu coronavirus

23.04.2020 | 20:20
Cum arata plamanii unui medic infectat cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Cum arată plămânii unui medic infectat cu coronavirus? iată o întrebare la care mulți au încercat să afle răspunsul. Acesta a venit de curând din Germania, acolo unde un doctor și-a publicat o radiografie.

Cum arată plămânii unui medic infectat cu coronavirus

Imagini cu radiografia la plămâni a unui pacient infectat cu coronavirus din Germania relevă impactul nimicitor pe care această boală îl are asupra organelor respiratorii.

ADVERTISEMENT

Coronavirusul atacă grav plămânii. Acesta este un lucru recunoscut de absolut toți medicii. Recent, un cadru sanitar din Germania a publicat imagini cu radiografia sa pulmonară.

Cum arată plămânii unui medic infectat cu coronavirus. Sursa foto: reuters.com

Andre Bergmann, un medic de la spitalul Bethanien din Moers, zonă a nord-vestului Germaniei, a făcut publice imagini cu efectul pe care COVID-19 l-a avut asupra organismului său.

ADVERTISEMENT

După ce a constatat forma severă a bolii, medicul în vârstă de 48 de ani, tată a doi copii, și-a făcut griji că un ventilator invaziv ar putea să-i facă mai mult rău, decât bine. Și-a schimbat părerea la scurt timp de la internare, s-a chinuit să respire cu masca de oxigen, simțindu-se din ce în ce mai rău, iar ventilatorul părea inevitabil, scrie Reuters.

Plămânii medicului din Germania au necesitat un ventilator

Ventilatorul avea să se dovedească salvarea medicului din Germania. Medicii l-au conectat la un aparat care să respire pentru el, iar o săptămână mai târziu s-a simțit suficient de bine pentru a fi externat.

ADVERTISEMENT

Cazul lui Bergmann i-a convins pe medicii din spitalul german să folosească ventilatoarele mecanice pentru a trata bolnavii cu forme grave ale bolii.

Dacă, inițial, medicii umpleau unitățile de terapie intensivă cu pacienți intubați, acum mulți explorează alte opțiuni.

ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus s-a extins pe întreg globul. Din păcate, în momentul de față nu există un tratament. Însă, ce se știe cu siguranță este că atacă plămânii. Și atacul este unul extrem de grav și îl putem vedea din imaginile postate de medicul din Germania.

ADVERTISEMENT