Perioada comunistă din România era total diferită de vremurile pe care le trăim în prezent. Sportul și evenimentele din sfera acestuia nu primeau nici măcar în ziarele dedicate spațiul pe care azi îl considerăm firesc.
Presa din perioada comunistă era concentrată în mare măsură pe liderul Nicolae Ceaușescu și tot ce ținea de conducerea țării. Multe alte evenimente erau fie vag menționate, fie lipseau cu desăvârșire.
În direct la „Oldies But Goldies”, moderatorul Horia Ivanovici a citit ceea ce se afla pe prima pagină din ziarul „Sportul” chiar în ziua cuplajelor bucureștene cu 100.000 de oameni în tribune (16 martie 1985).
„Vreau să-ți arăt ceva înainte să continui povestea. Hai să-ți arăt, da? Cum a arătat prima pagină din Sportul din sâmbăta cu alegerile din 1985. Deci fii atent cum a arătat prima pagină: Trăiască victoria în alegeri a frontului democrației și unității socialiste.
În cadrul unei mari și entuziaste adunări populare cetățenești, care a constituit momentul culminant al campaniei electorale, tovarășul Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit ieri cu oamenii ai muncii din Capitală. Aplauze!”, a precizat moderatorul Horia Ivanovici.
„Deci a fost și campanie electorală!”, a punctat Andrei Vochin. „Asta zic, chiar se făcea campanie. Deci așa arăta prima pagina, atenție, din Sportul, nu din Scânteia!”, a fost completarea făcută de moderatorul emisiunii.
La un an distanță, performanța Stelei (Cupa Campionilor Europeni, 7 mai 1986) era și ea aruncată undeva în subsolul primei pagini din ziarul „Sportul”, după cum a rememorat și Andrei Vochin.
„Nu trebuie să te mire că atunci când Steaua câștiga Cupa Campionilor a avut o bandă jos pe prima pagina, atât a fost. Steaua câștiga Cupa Campionilor și în rest, prima parte, era plină de partid, pentru că pe 8 mai era ziua partidului”, a mai spus Vochin.
„A avut ghinion Steaua, nu?”, a mai întrebat, amuzat, Horia Ivanovici. „A avut putin ghinion Steaua atunci. Da, s-a nimerit în ziua respectivă!”, a spus Andrei Vochin la „Oldies But Goldies”.